juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Hoe worden tapijttegels gelegd?

tapijttegel

tapijttegel

Bent u binnenkort van plan om, bijvoorbeeld, uw slaapkamer te renoveren? Dan heeft u er vast bij stil gestaan waar u moet beginnen. Namelijk de vloer die de basis en fundering vormt voor de ruimte. Er zijn veel keuzes beschikbaar wanneer het op vloeren aan komt. Heeft u wel eens nagedacht over een tapijttegel en de voordelen hiervan? Namelijk warme voeten wanneer je uit bed stapt in de ochtend. Een heerlijk zachte vloer aan je voeten. Tapijttegels zijn redelijk snel en makkelijk te plaatsen in een kamer. Het kan vaak toch handig zijn om naar een expert te stappen, die je ervan verzekerd dat je geen naad ziet lopen tussen de tegels. Mocht dit geen optie zijn, lees dan verder voor onze tips.

Zorg er ten eerste voor dat de ondergrond goed schoon is door te vegen en te stofzuigen. Hierna kun je beginnen met het leggen van de vloer. Met een schuimroller kun je makkelijker de lijm aanbrengen op de ondergrond. Kijk wel uit dat je er niet in stapt! De tegels plaats je 1 voor 1, zodra je een rand bereikt kun je een tapijttegel op zijn rug leggen. Zodat je nauwkeurig kunt afmeten, en het overtollige deel eraf snijd. Om tapijttegel restanten weg te houden van je stanleymes, kun je er wat afwasmiddel op aanbrengen.

Tapijttegels
Verschillende soorten tapijttegels, maar toch op dezelfde manier onderhouden? Wij hebben de tips voor je.

Verschillende soorten tegels

Er zit een verschil in laagpolige en hoogpolige bouclé. Een laagpolige tapijttegel is ruwer en harder dan zijn tegenpool, een hoogpolige tapijttegel. Voor slaapkamers zijn hoogpolige tapijttegels een aanrader. Qua onderhoud moet u twee keer in de week stofzuigen. Met een speciale hark op de stofzuiger werkt dit optimaal om het vuil uit de tapijttegels te halen. Deze tegels zijn tevens duurzaam, isolerend en vaak ook goedkoop te krijgen. Goed voor het milieu en budget dus.