juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Houd inbrekers buiten de deur

Als woning eigenaar wil je natuurlijk absoluut voorkomen dat er ingebroken wordt in je woning en dat eigendommen gestolen worden. Daarom in dit artikel enkele tips om inbrekers buiten de deur te houden en je eigendommen te beveiligen.

Goed hang- en sluitwerk

Inbrekers komen altijd binnen via een deur of een raam. Dit zijn namelijk de punten en onderdelen die ze kunnen forceren. Hoe kun je je hier goed tegen wapenen? Allereerst kun je starten met het installeren van het juiste hang- en sluitwerk als een deurbeslag, raamsloten en beveiliging strips. Zorg ervoor dat deze materialen van hoge kwaliteit zijn en dat de installatie goed gebeurd. De installatie kun je het beste laten doen door een slotenmaker.

Beveiligingscamera’s
Een vervolgstap is bewakingscamera’s op te hangen in en rondom de woning. Zorg er wel voor dat de camera’s HD kwaliteit bieden. Natuurlijk schrikken camera’s om een woning al af, maar wanneer er toch ingebroken wordt of ongewenste personen jouw erf betreden, is het erg prettig om de beelden goed te kunnen analyseren. Dit kan ook perspectief bieden richting het eventuele arresteren van een dader.

Verzekeren
Bovenstaande zaken maken het natuurlijk enorm lastig om een inbraak succesvol uit te voeren, maar niets is onmogelijk. Daarnaast vinden inbrekers en criminelen altijd wel een weg als ze iets enorm graag willen, ook inbrekers gaan mee met de tijd en techniek en vinden hier sluwe technieken voor om in te breken. Op het moment dat bovenstaande situatie werkelijkheid wordt, veel spullen weg zijn en je met schade en verloren eigendommen achterblijft, is een verzekering zeer prettig.
In dergelijke situaties is het erg prettig als je terug kunt vallen op je inboedelverzekering. Ga daarom goed na bij jouw verzekeringsmaatschappij welke zaken vergoed worden en of dat aansluit op jouw wensen.