juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Zelf je badkamer verbouwen tips

zelf badkamer verbouwen tips

zelf badkamer verbouwen tips

Van plan om zelf je badkamer te gaan verbouwen? De keuze om zelf te gaan verbouwen zorgt voor een flinke besparing op de arbeidskosten, daarnaast kan je helemaal zelf bepalen hoe de badkamer gaat worden. In onderstaand blog geven we vijf handige tips voor ieder die van plan is om zelf de badkamer te gaan verbouwen!

Tip 1. Doe het zelf

Als je ervoor kiest om zelf je badkamer te gaan verbouwen, dan bespaar je flink op de arbeidskosten van vakmannen. Het uurloon van een vakman ligt al gauw rond de 50 euro, dit bespaar je dus per uur als doe-het-zelver. Het geld wat je hiermee bespaard kan je weer stoppen in bijvoorbeeld de badkamermeubels.

Tip 2. Maak een eisenlijstje

Voordat je begint met verbouwen is het belangrijk om goed te bedenken welk resultaat je wilt bereiken. Het is daarom handig om een moodboard te maken van badkamers die in de smaak vallen en vergeet ook geen lijstje met eisen te maken. Bedenk welk resultaat je wilt bereiken en maak een plan van aanpak.

tips voor badkamer verbouwen
Prachtige verbouwde badkamer

Tip 3. Deel van het werk uitbesteden

Loop je tijdens de verbouwing ergens tegenaan? Dan is het verstandig om er alsnog voor te kiezen om dit deel van het werk uit te besteden. Het kan natuurlijk zijn dat je over te weinig kennis of ervaring beschikt om sommige werkzaamheden uit te voeren. In dat geval kan je beter een vakman inhuren, zodat je zeker weet dat dit deel juist wordt uitgevoerd.

Tip 4. Huur een bouwafval container

Een verbouwing levert altijd meer sloopafval en puin op dan dat je op voorhand zou verwachten. Het afval zelf afvoeren naar de milieustraat, bijvoorbeeld met een aanhanger, is een mogelijk optie. Echter kost dit ontzettend veel tijd en moeite, daarnaast brengt dit ook kosten met zich mee. Vaak is het huren van een bouwafval container de beste optie. Wil je een afvalcontainer huren in Amsterdam of een andere grote stad? Check dan altijd even of je het nodig is om daar melding van te maken of dat er een vergunning vereist is. Via Paridon Container is dé lokale containerverhuurder voor Amsterdam en omgeving. Via deze partij kan je onder andere een container huren in Hilversum, Almere, Amsterdam of Amstelveen.