mei 18, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Kan een kamerplant in de badkamer?

Badkamer plant

Badkamer plant

Planten zorgen dat de luchtvochtigheid verbetert. Planten in een badkamer is dan ideaal! Een badkamer heeft vaak een hoge luchtvochtigheid. Ideaal dus om in een badkamer een plant neer te zetten. Toch zijn er planten die niet goed in een badkamer kunnen staan. Dit komt door de warmte en omdat er in een badkamer vaak weinig licht is. Ben jij opzoek naar leuke kamerplanten? Koop dan een kamerplant van Kwekerij de Groot voor de mooiste bloeiende binnenplanten.  

Waarom kamerplanten nemen?

Het nemen van planten in huis kan voor verschillende redenen. Planten worden onder andere gekocht omdat het in huis een leuke sfeer geeft. Planten in huis zorgen er ook voor dat je geconcentreerd en productiever werkt. Dit komt door de groene kleur van de plant. Je verhoogt dus ook je aandacht bij een taak zoals, studeren of thuiswerken. Dat is ook een reden waarom er vaak planten geplaatst worden op kantoren van bedrijven. Naast dit zorgen planten ook voor een schonere lucht. Planten zetten de koolstofdioxide die wij uitademen om in zuurstof en zo kunnen wij blijven leven. Het is ook bewezen dat planten ervoor zorgen dat jij minder stress ervaart. 

Waarom kan niet elke plant in de badkamer?

Planten in een badkamer zorgen voor een extra ontspannend gevoel. Wanneer jij een plant in jouw badkamer wilt hebben, moet je er rekening mee houden dat de plant goed tegen weinig licht kan. Ook moet de plant veel vocht kunnen vasthouden. Een tropische plant is ideaal voor een vochtige omgeving. Let dus op dat je niet zomaar elke plant in een badkamer neerzet. 

De verzorging van planten in de badkamer

Badkamers zijn vochtige ruimtes, waardoor de waterbehoefte van de planten op afgestemd worden. Planten die in de badkamer kunnen staan, nemen namelijk al vanuit de lucht vocht op, waardoor je deze planten minder water hoeft te geven. Veel tropische planten kunnen in de badkamer gezet worden, maar houdt er dan wel rekening mee dat je dan niet een raam open zet. Dit zorgt voor temperatuurverschillen en hier kan een tropische plant niet goed tegen. Als je de plant in een pot wilt hebben, is het slim om er geen gewone aarde in te doen. Gewone aarde beschimmelt snel door de hoge luchtvochtigheid van de badkamer. De plant kan je dan beter potten met hydrokorrels. Pas ook op met het spuiten van deo of parfum. Planten reageren op stoffen die in de lucht zitten. 

 

Planten
Planten voor in de badkamer.

Welke planten kunnen in een badkamer?

  • De aloë vera
  • De sansevieria
  • De varen
  • De lepelplant
  • De graslelie