juli 19, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Spiegel voor in de badkamer kiezen? 5 tips!

spiegel in badkamer plaatsen

spiegel in badkamer plaatsen

Een spiegel maakt de badkamerruimte helemaal compleet. Een goede badkamer spiegel past bij het interieur van de ruimte, maar op welke zaken ga je moeten letten bij de aanschaf van een nieuwe spiegel? Hieronder tref je 5 handige tips om de ideale spiegel te kiezen voor in de badkamer.

Tip 1: Meerdere spiegels

Wie zegt dat je per se één spiegel moet plaatsen in de badkamer? Je kunt net zo goed twee spiegels plaatsen of één groot spiegelpaneel. Welke optie je kiest hangt voornamelijk af van het gebruik en je eigen wensen. Op Woonio kan je terecht voor goede en duurzame spiegels voor in de badkamer.

Tip 2: De vorm van de spiegel

Let op de vorm van de spiegel die je wilt kopen aangezien deze veel zegt over de uitstraling van de badkamer. Je kunt kiezen uit horizontale spiegels, rechthoekige spiegels, verticale spiegels, ronde spiegels maar ook smalle, brede of ovale spiegels.

Tip 3: Verlichting en anti-damp

Zorg voor geschikte verlichting als je wilt dat de spiegel écht opvalt in de badkamer. Je kunt een spiegel inclusief LED verlichting kopen voor extra licht, maar vergeet niet dat ook een anti-damp functie zeer praktisch kan zijn als je beslagen spiegels na het douchen wilt voorkomen.

badkamer spiegel
Een spiegel kopen voor in de badkamer

Tip 4: Extra opbergruimte

Mocht je wel extra opbergruimte kunnen gebruiken in de badkamer, dan is het kopen van een spiegelkast verstandig. Je kunt namelijk flink wat ruimte besparen, wat voornamelijk handig is als de badkamerruimte beperkt is.

Tip 5: Let op dat de spiegel afstemt met het badkamermeubel 

Ook de afmetingen van de badkamerspiegel zijn van essentieel belang aangezien je natuurlijk wel een spiegel wilt kopen die past bij je badkamermeubel. Op deze manier breng je naast evenwicht in de badkamer ook een unieke sfeer.

Ben je van plan om een nieuwe spiegel aan te schaffen voor in de badkamer, vergelijk dan eerst de verschillende mogelijkheden zodat je zeker weet dat je een geschikte, mooie, duurzame, kwalitatief goede en voordelig geprijsde spiegel koopt.