april 9, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

De vijf voordelen van linnen gordijnen

linnen gordijnen

linnen gordijnen

Bent jij recent verhuisd? Dan is de kans groot dat je inmiddels op zoek bent naar nieuwe gordijnen. Het uitzoeken van gordijnen kan een hele klus zijn, omdat er vandaag de dag talloze gordijnstoffen in de kleurrijkste kleuren verkrijgbaar zijn. Het is dan ook niet zo gek dat u inmiddels door de bomen het bos niet meer ziet. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen uit polyester, katoen, polyacryl, viscose en linnen. Al deze stoffen zijn al jaren geliefd voor gebruik in huis en hebben ieders hun eigen voordelen. Maar wat zijn nou de voordelen van linnen gordijnen? In deze blog nemen wij de vijf belangrijkste voordelen onder de loep. 

1. Natuurlijk materiaal

Wanneer je duurzaamheid hoog in het vaandel hebt staan, dan zijn linnen gordijnen de beste optie voor jouw woning. Linnen is namelijk een materiaal dat 100% natuurlijk is. Dit materiaal komt namelijk van de vlasplant. Waarschijnlijk zegt dit je niets, maar dit is een bijzondere textielplant. Voor de groei van de vlasplant is het noodzakelijk om een koel en vochtig zeeklimaat te hebben. Niet voor niets groeit deze plant als kool in ons Nederlandse klimaat. Het natuurlijk karakter van linnen zorgt voor een rustgevende sfeer in huis. Combineer linnen gordijnen met hout en beton voor een complete uitstraling.

 

2. Ontzettend sterk

Linnen staat erom bekend dat het een ontzettend sterke natuurvezel heeft. Deze vezels zijn zelfs zo’n twee tot drie keer sterker dan katoen. Dit zorgt ervoor dat linnen gordijnen zowel slijtvast als scheur vast zijn. Linnen is dus een echte krachtpatser!

 

3. Licht en luchtig

Linnen gordijnen hebben een open en geweven structuur. Hierdoor laat het gemakkelijk licht en lucht door. Dit kun je zelfs zien wanneer de zon door de gordijnen schijnen. Een bijkomend voordeel is dat linnen gordijnen soepel vallen en dus mooi draperen. Dit is mogelijk doordat de gordijnen heel licht zijn. 

mooie gordijnen
Op zoek naar nieuwe gordijnen?

4. Makkelijk te combineren

Zoekt u een gordijn die gemakkelijk te combineren is met verschillende interieurstijlen? Dan zijn linnen gordijnen de perfecte match voor jou! Linnen gordijnstof is tegenwoordig verkrijgbaar in diverse kleuren en patronen. Hierbij kan je denken aan een gordijn met een lief bloemenpatroon. Door de vele mogelijkheden kun je met linnen gordijnen alle kanten op. Zo kan je de gordijnen combineren met een landelijk, industrieel of bohemian interieur. 

 

5. Veelzijdig in gebruik

Als laatste voordeel kunnen wij zeggen dat linnen gordijnen veelzijdig in gebruik is. Hiermee bedoelen wij dat linnen niet alleen gebruikt wordt voor gordijnen. Dit natuurlijk materiaal wordt namelijk ook voor vouwgordijnen, inbetweens en rolgordijnen gebruikt. Afhankelijk van jouw wensen op het gebied van privacy kies je natuurlijk een variant die het beste past in jouw woning. Kortom met linnen gordijnen geniet je van een ongelofelijk duurzaam, sterk en veelzijdig materiaal. Hoe ga jij linnen gebruiken in huis?