april 9, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Klussen met gebruikte bouwmaterialen? Milieuvriendelijk én goedkoop

duurzaam klussen

duurzaam klussen

Het gebruik van tweedehands bouwmaterialen is een goedkope, milieuvriendelijke en slimme manier om je huis te verbouwen of te klussen, maar wat voor gebruikte bouwmaterialen zijn hierbij ideaal en wat komt hierbij kijken? Ga verder met lezen om er alles over te weten.

De voordelen van duurzaam klussen

Bij klussen met gebruikte materialen kan je van meerdere voordelen profiteren, waaronder:

  • Het milieu wordt amper belast.
  • Je woning krijgt een persoonlijke touch door bouwmaterialen te hergebruiken.
  • Je bespaar een hoop geld op langer termijn, zeker als je gebruikte bouwmaterialen van goed kwaliteit koopt.

Steigerhout

Door steigerhout te gebruiken om te klussen of tijdens het verbouwen van je woning maak je een duurzaam besluit. Steigerhout is één van de meest gebruikte bouwmaterialen dat gebruikt kan worden voor vrijwel alles en goed kan worden verstevigd. Daarnaast kan je ook nieuw steigerhout aanschaffen met een ‘oude’ uitstraling, maar dit is een minder milieuvriendelijke keuze.

Restpartijen

Je kunt op zoek gaan naar restpartijen van bouwmaterialen. Restpartijen van bijvoorbeeld stenen of tegels vind je gemakkelijk online tegen een zeer voordelig prijsje.

gebruikte bouwmaterialen
De voordelen van het klussen met gebruikte bouwmaterialen

Tweedehands bouwmarkt 

Bij een tweedehands bouwmarkt vind je verschillende soorten gebruikte bouwmaterialen waarbij je materialen van goed kwaliteit kunt kopen. Zo geef je een tweede leven aan gebruikte bouwmaterialen die best nog een ronde mee kunnen. Ook bij sloopbedrijven worden er vaak tweedehands bouwmaterialen aangeboden. Zo ook bij Bergevoet BV in Doetinchem. 

Kringloopwinkels

Er zijn verschillende kringloopwinkels in Nederland waar je goedkope tweedehands bouwmaterialen kunt aanschaffen. Het aantal kringloopwinkels begint steeds meer te worden aangezien meerdere gemeenten duurzame initiatieven stimuleren.

Tweedehands keuken

Een compleet nieuwe keuken gaat je veel geld kosten, terwijl je duizenden euro’s kunt besparen door te kiezen voor een tweedehands keuken met gebruikte bouwmaterialen. Een gebruikte keuken kan meestal prima een volgende ronde aan door de indeling aan te passen naar keuze. Je kunt ook het aanrechtblad inkorten of de keukenkasten van een nieuw kleurtje voorzien.

Ben je een verbouwing aan het plannen en wil je dit het liefst milieuvriendelijk en voordelig doen? Dan is het verstandig om te kiezen voor gebruikte bouwmaterialen. Weet je niet zeker wat de meest geschikte keuze is? Schakel dan het advies van een specialist in.