juli 20, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Tips voor het verstandig inrichten van je badkamer

Wil je af en toe heerlijk tot rust kunnen komen, zonder gestoord te worden door je kinderen of een telefoon die voortdurend afgaat? Richt je badkamer in met een spa of een groot bad, die je de ontspanning biedt die je zoekt na een lange werkweek. Daarbij kun je in een spa of bad genieten van een glaasje bubbels of een lekker hapje, als je naast het bad of de spa ook een bijzettafeltje in de inrichting van je badkamer gebruikt. Bij het inrichten van een badkamer dien je met verschillende aspecten rekening te houden. Niet alle meubels passen immers in een badkamer, door de warmte en condens die hier vrijkomt. Wij geven je graag een aantal handige tips!

Tip 1: maak gebruik van glasvliesbehang

Om de muren van een badkamer enigszins op te vrolijken kun je ervoor kiezen om de badkamer volledig te laten betegelen. Goedkoper is het echter om de muren te voorzien van glasvliesbehang. Dit type behang is geschikt voor het gebruik in een badkamer, omdat glasvliesbehang geen vocht of warmte opneemt. Het behang blijft hierdoor strak op de muur zitten. In plaats van het behangen van de volledige muur, zou je kunnen kiezen voor een paar losse stroken behang. Dit breekt de kale uitstraling van een witte muur.

Tip 2: combineer een douche met een spa

In veel gevallen zal je kiezen voor het gebruik van de douche, in plaats van een bad of spa. Er is echter niets meer ontspannend dan een uurtje heerlijk onderuitgezakt in je eigen spa liggen! Wanneer je de ruimte hebt kan het om deze reden heel interessant zijn om de aanschaf van een spa te overwegen. Kijk eens bij Fontyen Spas om een beeld te krijgen van de mogelijkheden die je tegenwoordig hebt.

Tip: plaats een kleine bijzettafel of een krukje naast de spa of je bad, zodat je ruimte hebt voor een glaasje bubbels.