juli 21, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Hoeveel kunt u nog besparen op de energierekening?

Veel consumenten betalen te veel voor de door hen verbruikte energie in huis. Dit is zonde, want door over te stappen op een andere energieleverancier kunt u jaarlijks veel geld overhouden. Besteed dit geld aan een langere vakantie, een etentje buiten de deur, of kleine verbouwingen die de isolatiewaarde van uw woning kunnen verbeteren. Het feit dat veel consumenten meer voor hun energie betalen dan noodzakelijk is komt voornamelijk door het feit dat zij al jaren bij dezelfde energieleverancier zitten. Waar andere consumenten profiteren van aantrekkelijke actietarieven, betaalt deze groep consumenten de volledige (vaak te hoge) energieprijs. Reden genoeg om te kijken of ook u goedkopere energie kunt krijgen!

Online besparen op uw energierekening

Op internet vindt u handige vergelijkingstools om verschillende energieleveranciers met elkaar te kunnen vergelijken. Het vergelijken van energieleveranciers is erg eenvoudig! Bij het uitvoeren van een vergelijking vult u vooraf een aantal gegevens over uw huidige verbruik in, waarna de vergelijkingstool de goedkoopste energieleverancier voor u zoekt. Vaak is het mogelijk om direct een nieuw contract bij deze energieleverancier af te sluiten.

Tip: kijk goed naar de welkomstaanbiedingen die de vijf goedkoopste energieleveranciers u aanbieden. Hier wordt namelijk niet altijd rekening mee gehouden door de vergelijkingstool! Soms blijkt een tweede of derde energieleverancier uit de door u uitgevoerde vergelijking alsnog goedkoper te zijn dan de eerste leverancier.

Minder energie verbruiken in huis

Het geld wat u jaarlijks bespaart door over te stappen op een goedkopere energieleverancier kunt u gebruiken om uw woning beter te isoleren. Kies bijvoorbeeld voor een extra laag isolatiemateriaal onder uw dakbedekking, of laat het enkelglas vervangen. Niet alleen verbruikt u minder energie met dergelijke verbouwingen, ook wordt uw woning meer waard. Zo verdient u de investering in uw woning al snel weer terug!