juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Kleine badkamers inrichten: maak het praktisch


Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/pftt376251/domains/atmyhome.nl/public_html/wp-content/themes/newsium/inc/hooks/hook-single-header.php on line 71

Tegenwoordig komen er -zeker in starterswoningen – een niet erg grote badkamer voor. Er is niet veel ruimte om bijvoorbeeld een bad kwijt te kunnen. Maar hoe kan je kleine badkamers inrichten, zodat deze toch erg praktisch zijn? We geven je aan de hand van een aantal praktische voorbeelden tips mee hoe je een badkamer sfeervol kan inrichten.

Het inrichten van kleine badkamers

Inloopdouche

Tegenwoordig is een inloopdouche een enorme trend. Dit heeft als voordeel dat mocht je een keer een sportblessure hebben of een dagje ouder wordt, dat je toch gemakkelijk de douche kan inlopen. Let wel op dat je een goed sluitende deur hebt. Anders kan al het water makkelijk de rest van de badkamer in komen. Daarnaast is het van belang dat je een goed putje hebt waar het water in kan lopen. Belangrijk is het dat de vloertegels ook schuin hierbij aflopen.

De stortdouche

Wanneer je een kleine badkamer wil inrichten, neem dan de tip mee om een stortdouchekop te kopen. Je kan deze in verschillende standen zetten. Vaak wordt deze douchekop aan de plafond gemonteerd. Deze douchkop is vaak drie of zelfs vier keer de grootte van een normale douchekop.

Één spiegel, twee wastafels

Om vervolgens een ruimte te besparen in een kleine badkamer, kan je ervoor kiezen om aan een zijde van de badkamer een grotere spiegel te plaatsen. Je kan hieronder dan twee wastafels plaatsen. Hierdoor kan je toch eenvoudig met zijn tweeën jezelf wassen of bijvoorbeeld je tanden poetsen.

Kleine badkamers inrichten: twee wastafels en één spiegel
Hier boven zie je een voorbeeld waarbij er gebruik wordt gemaakt van een inloopdouche en er één spiegel is met twee wastafels. Erg praktisch voor de kleinere badkamers

Het plaatsen van het toilet

Het toilet kan zodanig worden geplaatst, dat je toch makkelijk bij de douche kan komen. Vaak wordt deze aan de zijkant van de badkamer geplaatst. Soms kan het zijn dat je een voor en een achterkant van een douche hebt, die gescheiden wordt door een muurtje. Hier kan je dan ook het toilet tegen aan plaatsen.

Kleine badkamers inrichten? Ga langs bij een specialist

Wil je écht een strakke badkamer hebben? Dan kan je altijd nog langs een specialist gaan. Vraag aan hem wat de mogelijkheden zijn. Vaak kunnen zij 3D-tekeningen maken waardoor je ook meteen een visueel beeld hebt wat er met de inrichting van je kleine badkamer kan. Zorg van tevoren wel dat je een budget in gedachten hebt. Dan kan je ook met dit budget aan de slag.