juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Woonideeën voor de slaapkamer


Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/pftt376251/domains/atmyhome.nl/public_html/wp-content/themes/newsium/inc/hooks/hook-single-header.php on line 71

We weten allemaal dat tegenwoordig een slaapkamer erg belangrijk is. Uit onderzoek blijkt dat je ongeveer een derde van je leven in de slaapkamer doorbrengt. Je rust moet je er zien te vinden nadat je een dag heel hard hebt gewerkt of aan de studie hebt gezeten. In dit artikel ga ik wat dieper in op wat woonideeën voor de slaapkamer, waardoor je de slaapkamer wat levendiger kan maken.

Ideeën voor de slaapkamer

Het is sowieso een idee voor de slaapkamer om wat lichtere tinten te gebruiken. Zo lijkt de slaapkamer ook een stuk ruimer. Vaak neemt het bed namelijk al een groot gedeelte van de slaapkamer in. Wanneer je bijvoorbeeld een lichtere tint op de muren verft, dan kan je dit ook terug laten komen in diverse accessoires. Hierdoor vormt de kamer een eenheid.

Wat ook belangrijk is dat je wat warme kleuren laat terugkomen in de slaapkamer. Uit een onderzoek is gebleken dat wanneer men een blauwe tint in de slaapkamer gebruikt, men sneller in slaap valt, maar ook langer slaapt.

Tip voor de slaapkamer: ruim de rommel op

Een hekelpunt binnen vele gezinnen is de rommel die rondslingert op een slaapkamer. Zo zie je dat er vaak diverse onderbroeken nog rondslingeren in de slaapkamer. Een woonidee voor de slaapkamer is bijvoorbeeld diverse mandjes te kopen, die je in een commode kan leggen. Hier verdeel je direct de onderbroeken van de sokken. Een wasmand is vaak ook een tip. Hierdoor kan je de vieze was linea recta de wasmand ingooien.

Woonideeën voor de slaapkamer

Zorg voor voldoende lichtinval

Daarnaast is het belangrijk dat er overdag voldoende licht en voldoende frisse lucht in de slaapkamer is. Wanneer je alles altijd maar dichthoudt, is dit ook niet goed voor de gezondheid van de persoon die in de slaapkamer slaapt. Gooi de gordijnen maar open en zet het raam op een kier. Het rolluik hoef je dan bijvoorbeeld niet eens helemaal omhoog te doen.

Warme tinten aan de muur

Een mooi schilderij aan de muur is een prachtig iets. Maar wat tegenwoordig ook erg mooi is, is een canvasdoek aanschaffen waar je bijvoorbeeld mooie herinneringen aan hebt. Dit kan bijvoorbeeld een doek zijn van een omgevingsfoto van een vakantie, of een portretfoto van je kinderen of van jou met je man.

Hopelijk heb je hierdoor wat woonideeën opgedaan voor de slaapkamer. Mocht je nog wat meer informatie of tips nodig hebben, schroom dan niet om het contactformulier in te vullen.