juli 21, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Badkamerspiegel kopen? Zo koop je de perfecte spiegel!

badkamerspiegels

badkamerspiegels

In elke badkamer hoort een spiegel te hangen. Het zijn onmisbare hulpmiddelen voor als je jezelf wilt opmaken, je haar wilt doen of gewoon even wilt bevestigen dat je er inderdaad zo goed uitziet als je je voelt, voordat de dag begint. Ieder huishouden heeft een eigen smaak en ieder huis dus een eigen stijl. En de badkamer is een van die plekken waar je je eigen stijl heel mooi naar voren kunt laten komen. Een mooie spiegel kan dan niet ontbreken. Op Badkamerspiegels.nl vind je badkamerspiegels in alle soorten en maten, hieronder vind je tips om er één uit te zoeken die past bij jou en je inrichting.

Badkamerspiegel versus gewone spiegel

Niet elke spiegel is hetzelfde. Je hebt ze in allerlei varianten, vormen en kleuren. Maar wist je dat er ook verschil zit tussen gewone spiegels en de spiegels die je in je badkamer hoort op te hangen? Vaak beslaan badkamerspiegels minder snel dan gewone spiegels en worden ze minder snel ‘vettig’. Ook is het bij badkamerspiegels vaak zo dat ze gemaakt zijn van glas dat in niet-scherpe stukjes uiteenbarst, mocht je spiegel ooit stuk gaan.

Badkamerstijl

Hoe kies je de dan perfecte badkamerspiegel? Om te beginnen is het handig om te kijken naar de stijl van je badkamer. Of je nou net een compleet nieuwe badkamer hebt geïnstalleerd of alleen op zoek bent naar een andere spiegel; je wil dat de spiegel een eenheid vormt met de rest. Woon je in een oude boerderij met een rustieke badkamer, of in een modern appartement? Het maakt nogal een verschil. Een perfecte badkamerspiegel gaat goed op in het geheel. 

Spiegels in badkamer
Vierkante spiegels in een badkamer

Soorten badkamerspiegels

Over de hoeveelheid soorten badkamerspiegels zou je een encyclopedie kunnen schrijven. Er zijn ronde en vierkante spiegels, in verschillende afmetingen. Zoek je een klein rond scheerspiegeltje, of een vierkante die de hele wand boven je wastafel vult? Het kan allemaal. Spiegels zijn mogelijk met of zonder frame, voor als je voor een minimalistische look wilt gaan of juist voor iets robuusters. En als je op zoek bent wat extra verlichting tijdens je spiegelactiviteiten kun je kiezen voor een spiegel met Ledverlichting.

Ook heb je infraroodspiegels. Deze spiegels hebben ingebouwde infraroodverwarming, waardoor je nooit meer last hebt van condens op je spiegel. Ook niet tijdens het douchen of als je nogal een hijger bent tijdens het tandenpoetsen. Bovendien verwarmen ze je badkamer; lekker als je ’s ochtends uit de douche komt.

 

Iets dat je steeds meer ziet met de opkomst van het internet of things zijn Smart Wifi-spiegels. Deze spiegels hebben een ingebouwde wifi functie die je kunt activeren met een druk op de knop. Zo zie je in één oogopslag welke dag en hoe laat het is. Als je nooit meer te laat op je werk wilt komen, is deze spiegel een uitkomst.