februari 27, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Dakgrind zuigen: de voordelen van een zuigtechniek specialist inschakelen

dakgrind zuigen voordelen

dakgrind zuigen voordelen

Het platte dak van een woning wordt vaak voorzien van een dun laagje grind. Dit is niet voor niets! Het grind biedt een beschermende werking, waardoor de dakbedekking op een plat dak vaak veel langer meegaat. Ook wanneer de bitumen dakbedekking op je dak al wat ouder is, kan het slim zijn om voor dakgrind te kiezen. Het grind verlengt de levensduur en is goedkoper dan het vervangen van de dakbedekking. Na verloop van tijd zal het dakgrind verwijderd moeten worden, om de dakbedekking alsnog te kunnen vervangen of om zonnepanelen te plaatsen. Het inschakelen van een zuigtechniek specialist is in zo’n situatie het overwegen waard. 

Bespaar tijd met hulp van zuigtechniek bij grind verwijderen

Wanneer je het grind op een plat dak wilt verwijderen, zou je dit met de hand kunnen doen. Het nadeel hiervan is echter, dat je ook zelf zorg moet dragen voor het afvoeren van het grind. Daarbij heb je de mogelijkheid niet om het grind direct op het dak in een kruiwagen te storten. Het betekent dat je veel tijd en energie kwijt zal zijn met het verwijderen van het grind. Kies je voor het inschakelen van een zuigtechniek specialist, dan is dit vaak al binnen een uur gedaan. 

Geen omkijken naar het afvoeren van grind

Reeds las je al dat het best lastig kan zijn om het grind zelf af te voeren, als je dit met de hand van het dak verwijdert. Je moet hier in de meeste gevallen een losse container voor huren. Dit is niet goedkoop! Bij het inschakelen van een zuigwagen heb je hier geen omkijken naar. Deze partij zal het grind van het dak halen en dit vervolgens voor je afvoeren. Wel zo makkelijk! 

Dakgrind op daken
Dakgrind op daken

Nieuw grind aanbrengen op je dak

Een derde reden om voor een zuigtechniek specialist te kiezen is het feit, dat deze partijen vaak niet alleen hulp bieden bij het opzuigen van grind. Ze kunnen ook nieuw grind op je dak blazen, nadat de dakbedekking vervangen is. Zo bescherm je de nieuwe dakbedekking en houd je de woning lekker koel in de zomer. Meer weten over zuigtechniek? Ga voor meer informatie naar de website van Kooiker Daktoppers.