april 9, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Magnetron kopen? Let op deze punten

magnetron

magnetron

Ben je op zoek naar een nieuwe magnetron en heb je geen idee hoe je een geschikte magnetron uit moet kiezen? Er zijn namelijk verschillende soorten magnetrons, elk met hun eigen kenmerken, voordelen, nadelen, mogelijkheden en prijskaartje. Wil je meer weten over de punten waar je op moet letten als je een magnetron gaat kopen? Door verder te lezen tref je enkele praktische punten waar je goed op dient te letten tijdens de aanschaf van een magnetron.

Combi versus solo magnetron

Met een solo magnetron kan je slechts eten voorbereiden door middel van microgolven. Kies je voor een combi magnetron, dan kan je uitgaan van meerdere mogelijkheden waaronder ook bijvoorbeeld ontdooien en koken. Ga eerst de verschillende solo en combi magnetrons vergelijken met elkaar zodat je een goed geïnformeerde keuze kunt maken.

De inhoud

Een magnetron kan je in allerlei groottes kopen, waarbij de inhoud van de binnenruimte van het apparaat flink van variëren tussen 17 tot 50 liter. Wat de meest ideale inhoud is voor de magnetron hangt voornamelijk af van de kookgewoontes van het huishouden. Als je ook over een losse oven beschikt, dan is het aanschaffen van een magnetron met een grote inhoud overbodig. Heb je geen oven, dan is een grote inhoud verstandig.

Het type deur

Magnetrons zijn verkrijgbaar met 2 deursoorten, waaronder een normale deur die op zijwaartse wijze opengaat en magnetrons met een klapdeur, die je naar voren klapt om de magnetron te openen. Ga na op welke hoogte je de magnetron gaat plaatsen om te beslissen wat voor type deur het meest geschikt is.

magnetron keuken
Magnetron in je keuken plaatsen

 

Het vermogen

Het vermogen kan flink variëren tussen de verschillende magnetrons, waarbij meestal een maximum van 750 tot 1.000 Watt geldt. Hoe hoger de wattage, des te sneller je eten klaar is.

Wel of geen draaiplateau

De meeste magnetrons beschikken een draaiplateau die draait op moment dat het eten wordt voorbereidt. Dankzij het plateau wordt het eten op gelijkmatige wijze bereid. Aangezien niet alle magnetrons een draaiplateau hebben is vergelijken belangrijk. Ga solo en combi magnetrons vergelijken voor je daadwerkelijk overgaat tot de aanschaf.

Overweeg je het kopen van een magnetron, let dan goed op de bovenstaande punten voordat je de magnetron aanschaft. Zo voorkom je dat je een verkeerd apparaat koopt waardoor je te veel geld uitgeeft. Schakel professioneel advies in als je wilt weten wat de beste keuze voor jou is.