april 9, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

5 Tips voor een kindvriendelijke badkamer

badkamer kindvriendelijk maken

badkamer kindvriendelijk maken

Als kersverse ouders is er niets zo leuk dan je baby een badje geven in een babybadje met standaard. Er zijn vele leuke babybadjes met standaard die hiervoor perfect geschikt zijn en ervoor zorgen dat jullie baby veilig kan badderen. Echter is je kindje dit na een half jaar alweer ontgroeid. Vanaf dat moment is het tijd om je kindje te wassen in de badkamer. De kans is groot dat je badkamer nog niet helemaal kindvriendelijk is, daarom geven we handige tips om van je badkamer een plek te maken waar je kind veilig kan spetteren.

Tip 1. Zorg voor hoekbeschermers

Vanaf het moment dat je kindje kan lopen is het belangrijk om hoekbeschermers te bevestigen aan de hoeken van de kasten in de badkamer. Dit zorgt ervoor dat je kindje zich bij een eventuele val minder pijn doet. 

Tip 2. Veilige opbergplekken

Kinderen zijn continu bezig met het ontdekken van de wereld. Het opentrekken van kastjes en aan de slag met de spullen die voor handen liggen is dan ook erg interessant. Daarom is een veilige opbergplek in de badkamer ontzettend belangrijk. Je moet er natuurlijk niet aan denken dat je kind met schoonmaakmiddelen of je scheermesje in aanraking komt. Zorg daarom voor hoge opbergruimte in je badkamer om mogelijk schadelijke spullen veilig op te bergen.

tips kindvriendelijke badkamer
Een aantal tips om jouw badkamer kindvriendelijk te maken

Tip 3. Kies voor een veilige thermostaatkraan

Met kinderen moet je zowel voor de douche als het bad kiezen voor een thermostatische douche- en badkraan. Door de ingebouwde temperatuurbegrenzer kan de kraan nooit door je kind op warmer dan 38 graden gezet worden. Zelf kun je de temperatuur wel verhogen door de begrenzer in te drukken. Ook de kranen zelf worden vaak niet warm, waardoor je kind zich niet kan bezeren aan de kraan.

Tip 4. Vergeet de badmat niet

In de badkamer krijg je gegarandeerd te maken met een gladde vloer. Zeker met spetterende kinderen wordt de vloer in de badkamer zeker weten nat, waardoor deze echt niet meer veilig is. Zorg daarom voor een anti-slip badmat.

Tip 5. Softclose meubels

Om te voorkomen dat je kindje met zijn vingers tussen een kastdeurtje komt is het goed om een veilig softclose systeem op je badkamermeubels te zetten.