mei 18, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Tips voor een mooie kippenren in de tuin

kippenren maken of kopen

kippenren maken of kopen

Voor kippen liefhebbers is er niets leuker dan het houden van kippen in je eigen tuin. Voor kippen houden in de tuin is het nodig om een kippenren zelf te maken of om er een te kopen. Kippen houden van actie, waardoor vrije uitloop in een ruime ren nodig is. Lees in het artikel hieronder waar je allemaal rekening mee dient te houden met betrekking tot een kippenren in de tuin.

Grootte van de kippenren

Het oppervlakte van je tuin bepaalt wat de mogelijkheden zijn om kippen te houden. Het is nodig om minimaal 5 vierkante meter buitenruimte per kip aan te houden. Wanneer je kippen wilt houden in een steeds groenblijvende en diervriendelijke kippenren, dan is ons advies om 10 tot 25 m2 per kip aan te houden.

Juiste omheining van de kippenren

De hoogte van de omheining is erg afhankelijk van de kippensoort. Heb je rustige en niet opvliegende kippen? Dan volstaat een afrastering van kippengaas met een minimale hoogte van 110 tot 150 centimeter. Bij gemakkelijk opvliegende kippen, zoals krielen, kan je beter zorgen voor een omheining van minimaal 180 tot 200 centimeter hoog. Je kan ook overwegen om het buitenverblijf van de kippen volledig te omheinen, zodat vossen geen schijn van kans hebben. Het beste gaas voor je kippenren kan je gemakkelijk bestellen bij Giga Gaas. In de webshop vind je goedkoop kippengaas van hoge kwaliteit.

tips kippenren in tuin
Waarmee moet ik rekening mee houden bij het maken of kopen van een kippenren?

Gras en planten in de kippenren

Vaak zet je de kippenren op een bestaand stuk gazon, weide of grasland. Bij aanschaf van je eerste kippen hoef je niets te wijzigen aan deze begroeiing. Als je een stuk akker of braakliggend stuk grond verstrekt is het nodig om deze in te zaaien met een mengsel van verschillende grassen. Denk bijvoorbeeld aan de mengsels voedergras of weilandgras.

Om de kippenren aan de buitenkant aan te kleding is het mogelijk om te kiezen voor planten rond de kippenren. Door verschillende planten te kiezen zorgt je ervoor dat je kippenren er een stuk fraaier uitziet. Vooral frambozen, bramen en druiven planten komen in aanmerking als planten rond je kippenren.