mei 18, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Wat zijn de voordelen van refurbished computers?

Refurbished computer

Wie op zoek gaat naar een nieuwe computer zal al snel ontdekken dat er een prijskaartje aan een nieuwe computer hangt. Om niet meteen in een (te) dure computer te investeren, is de keuze voor een refurbished computer steeds populairder. Refurbished (of gereviseerd) betekent dat je dus een tweedehands product koopt, maar wel een product dat grondig gecontroleerd is. Maar waar komt die populariteit vandaan? En wat zijn precies de voordelen van een refurbished computer? In dit blog vertellen we je graag meer over de verschillende voordelen van een computer die refurbished zijn.

1. Een duurzame keuze

Tegenwoordig belandt veel elektronica op de vuilnisbelt. En dat is lang niet altijd goed voor het milieu. Plastic onderdelen, elektronica en metalen als tin en goud belanden zo in de vrije natuur. Deze schaarse materialen kunnen eigenlijk beter hergebruikt worden. Zo wordt bovendien het milieu minder belast en worden er geen giftige stoffen uitgestoten. Door te kiezen voor refurbished producten maak je dus indirect (of heel bewust) een milieuvriendelijke keuze. Zo draag ook jij je steentje bij aan een betere leefwereld voor deze en volgende generaties.

Voordelen refurbished computer

2. Profiteer van een scherpe prijs

De belangrijkste reden om voor een refurbished computer te kiezen is natuurlijk de scherpere prijs. Voor dit soort computers betaal je immers altijd minder dan voor de originele nieuwprijs. Computers zijn van nature vrij dure producten. Door te kiezen voor een refurbished of ‘tweedehands’ variant bespaar je al snel enkele honderden euro’s. Prettig als je een computer nodig hebt als student of voor je werk, maar krap bij kas zit. Soms kan de prijs van een refurbished product wel de helft lager zijn dan dat je hem nieuw zou kopen!

3. Slechte kwaliteit? Onzin!

Vaak wordt gesteld dat refurbished producten ook slecht van kwaliteit zijn. Dit is echter niet waar. Refurbished telefoons, computers of laptops doen zelden onder voor een nieuw exemplaar. Deze toestellen en producten zijn door een vakkundige expert gerepareerd. Daarbij worden kwaliteitschecks en controles uitgevoerd. Ook worden computers of laptops voldoende schoongemaakt en stofvrij gemaakt. Daarnaast zijn de kapotte onderdelen vaak nooit groot. Het gaat meestal om een kapot scherm, een versleten accu of ventilator. Een refurbished computer is dan ook nauwelijks van een nieuwe computer te onderscheiden.

Tot slot: koop bij een erkend bedrijf

Wel raden we het je stevig aan om een refurbished product altijd bij een erkend bedrijf, verkoper of reparateur te kopen. Helaas zijn er veel louche reparateurs op de markt die sjoemelen met onderdelen of niet eerlijk zijn over leeftijden van onderdelen. Dit kan gezien worden als een nadeel van refurbished producten. Een erkende reparateur weet echter vaak vrij goed hoe lang een tweedehands model nog mee kan gaan. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. Op zoek naar een erkend bedrijf? Probeer dan eens Alpha Shop. Hier vind je hoogwaardige refurbished producten voor scherpe prijzen!