mei 20, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Zomerse kleuren in de woonkamer


Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/pftt376251/domains/atmyhome.nl/public_html/wp-content/themes/newsium/inc/hooks/hook-single-header.php on line 71

Bij het inrichten van een huis zijn kleuren belangrijk. Het devies is: begin altijd met neutraal en voeg daaraan specifieke kleuren toe. Neutraal zijn vooral wit, gebroken wit, licht beige, zand. Kleuren die niet opvallen en niet opzettelijk lijken aangebracht. Deze kleuren zijn over het algemeen erg mooi voor muren. Ze stralen rust en harmonie uit. Nadat je dat bereikt hebt in je huis, wil je iets toevoegen wat persoonlijk is. Een kleuraccent, een origineel idee, een kleed, een muur die eruit springt, er zijn allerlei mogelijkheden en alleen je fantasie is de limiet.

 Zomerse kleuren in de woonkamer laten terugkomen.
Zomerkleuren, wat zijn dat? Het zijn kleuren die lichtheid oproepen. Kleuren die je een warm gevoel geven. Lime is een zomerkleur. Zacht indigo ook. Aardbei pastel. Violet, lavandel, roze. Kleuren van bloemen, van de oceaan, van een ijsje. Kleuren die doen denken aan een doorzichtig gordijn dat zachtjes beweegt in de wind, openstaande ramen. Hoe pas je dat toe in je woonkamer? Als achtergrond van een boekenkast bijvoorbeeld. Het geeft een gevoel van compleetheid, en laat die kleur dan terugkomen in een accessoire, zoals een kussen of een krukje. Je kunt een oud kastje blauw of groen schilderen, een schilderij met een gele lijst ophangen. Die kleine, persoonlijke details doen ’t hem.

Felle zomerse kleuren zijn helemaal trendy in 2016.
Felle zomerse kleuren zijn helemaal trendy in 2016.

Voel de zomerbries
Zomer betekent vrolijke kleuren maar niet alleen. Ook mooi grijs leent zich ervoor. Heel lichtgrijs op één van de muren geeft juist dat gevoel van een frisse zomerwind, als de zon de hele dag aan de hemel staat. Of grijsblauw, de kleur van water. Wit is een neutrale kleur en leent zich voor contrasten, denk aan het blauw van Griekse huizen. In de woonkamer is die kleur te sterk maar een hint hier en daar is prachtig. Iets zachter is turquoise, bijvoorbeeld voor een grote stoel. Je waant je aan de Middellandse Zee of in Californië, in je eigen zomerse woonkamer.