april 9, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Verschillende breedtes jaloezieën


Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/pftt376251/domains/atmyhome.nl/public_html/wp-content/themes/newsium/inc/hooks/hook-single-header.php on line 71

Jaloezieën zijn tijdloos en zijn nog steeds populair. Je hebt een keuze uit materiaal, kleur en breedtes van de lamellen en daarom is er voor iedere geschikte ruimte een jaloezie. Hieronder lees je wat de voordelen zijn van de verschillende breedtes en voor welke ruimtes ze geschikt zijn.

16 mm jaloezieën

Dit zijn de kleinste breedte jaloezieën. Deze breedte jaloezieën zijn voornamelijk geschikt voor hele smalle of kleine ramen, omdat het er gek uit zou zien als er hele brede lamellen voor een klein raam hangen. De 16 mm lamellen zijn in allerlei kleuren beschikbaar.

25 mm jaloezieën

Dit is eigenlijk de standaard maat van jaloezieën. Vroeger had je niet veel keuze in breedtes en werd dit het meest verkocht. Deze maat jaloezieën is eigenlijk voor ieder raam geschikt. Ook heb je in 25 mm jaloezieën de meeste keuze in kleuren.

35 mm jaloezieën

Deze maat jaloezieën zijn ook geschikt voor allerlei ramen, het past bij kleine of grote ramen. Helaas heb je minder keuze in kleur dan bij 25 mm jaloezieën, maar alsnog is er genoeg keuze.

50 mm  jaloezieën

50 mm jaloezieën brengen vele mogelijkheden met zich mee. Je kunt kiezen uit aluminium of houten jaloezieen. Aluminium jaloezieën zijn er in verschillende kleuren en houten jaloezieën voornamelijk in natuurlijke kleuren. Je kunt ook nog kiezen voor een ladderband in plaats van een ladderkoord, dan loopt er een luxe band over de jaloezieën heen. 50 mm jaloezieën staan leuk in ieder interieur vooral bij een industrieel en stoer interieur.

70 mm jaloezieën

70 mm jaloezieën staan vooral erg gaaf bij grote ramen. 70 mm lamellen zijn er alleen in het aluminium en je hebt ook een ruime keuze aan kleuren. Je kunt ook hierbij nog kiezen voor een ladderband in plaats van een ladderkoord voor een luxe uitstraling.