juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Snel en soepel verhuizen

verhuizen met verhuisbedrijf

verhuizen met verhuisbedrijf

Verhuizen brengt een hoop stress en gedoe met zich mee. Al heb je alles tot in de puntjes uitgewerkt en gepland, er gaat altijd wel wat mis. Te weinig dozen, onhandig ingepakt, te laat hulp ingeschakeld of zelf te laat begonnen met inpakken. Het zijn veel voorkomende fouten. Toch hoeft verhuizen niet alleen maar moeilijk en lastig te zijn. Onderstaande tips zullen je al een eind op weg helpen om het soepel en snel te laten verlopen. Een foutloze verhuizing is natuurlijk niet gegarandeerd, maar het zal zeker helpen!

Tip 1: Pak handig in

Dit klinkt natuurlijk als een open deur, maar dit gaat heel vaak mis. Zo worden zware boeken in een doos gestopt, maar worden ook al spullen die nog dagelijks nodig voordat de verhuizing überhaupt begint al opgeborgen. Dit is natuurlijk niet handig. Daarom moet je handig en met een plan beginnen met inpakken. Ten eerste moet je genoeg dozen verzamelen die ook nog eens redelijk wat gewicht kunnen dragen. Daarna is het handig om ‘’rijtjes’’ te maken van spullen. Leg de spullen uit de ene slaapkamer allemaal op een plek, bekijk dan of je ze voor de verhuizing nog nodig hebt of niet en pak ze dan in. Zo kom je geen spullen tekort en weet je ook tijdens het uitpakken waar alles is!

verhuisbedrijf inhuren
Snel en soepel verhuizen met een verhuisbedrijf

Tip 2: Vraag om hulp

Als je een groot gezin hebt, is dit wellicht overbodig, maar zo niet: vraag op tijd hulp! Familie, vrienden en buren zijn altijd wel bereid om te helpen zolang je maar op tijd aangeeft wanneer de verhuizing plaatsvindt. Zo kunnen zij ook tijd vrijmaken en jou een handje helpen. Het is best fijn als er wat extra handen zijn om dozen te sjouwen, grote meubels te plaatsen of om heen en weer te rijden. Vind je dit nou te veel gevraagd? Dan kun je altijd nog een verhuisbedrijf inhuren. Een professionele verhuizer weet hoe hij efficiënt en probleemloos de verhuizing kan uitvoeren. Dit neemt jou ook extra werk en stress uit handen en een bijkomend voordeel is dat zij over grote verhuiswagens beschikken. Hierdoor hoef jij niet de hele tijd heen en weer te rijden, maar wordt het binnen een of twee keer allemaal overgebracht. Klik hier voor meer informatie over verhuisdiensten. 

Tip 3: Maak een planning

Een goede planning is misschien wel het belangrijkst. Schrijf duidelijk op voor wanneer je alle dozen verzameld moet hebben, wanneer je bepaalde spullen ingepakt moet hebben, of je al eventueel bent ingeschreven bij de nieuwe gemeente en andere instanties en of je hulp nodig hebt van een verhuisbedrijf. Een goede planning is het halve werk!