april 9, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

In drie stappen een verhuisbedrijf inschakelen

 

Een verhuizing zorgt voor veel woningbezitters voor veel stress. Dit komt mede door het feit dat u bij een verhuizing met meer aspecten rekening dient te houden, dan veel mensen op voorhand denken. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van de verzekeringen voor uw nieuwe woning, het op bezemschoon achterlaten van uw oude woning, het schoonmaken van uw inboedel voordat u dit verhuist, enzovoorts. Dergelijke aspecten worden vaak vergeten, waardoor een verhuizing plotseling veel langer duurt dan men gehoopt en verwacht had. Door een verhuisbedrijf in te schakelen vermindert u de stress tijdens een verhuizing.

Stap 1: vind een geschikt verhuisbedrijf

Een professioneel verhuisbedrijf uit Eindhoven vertelde ons dat het soms best lastig blijkt te zijn om een geschikt verhuisbedrijf te vinden. Niet ieder verhuisbedrijf is even professioneel, of beschikt niet over de juiste hulpmiddelen om uw inboedel veilig te kunnen verhuizen. Kijk daarom vooraf altijd op de website van een verhuisbedrijf, om een inschatting te kunnen maken van de betrouwbaarheid van de verhuizers.

Stap 2: stel een verhuisplan op

Een volgende stap is het opstellen van een verhuisplan, samen met het verhuisbedrijf wat u ingeschakeld heeft. Welke taken voert u bijvoorbeeld zelf uit, en welke taken laat u door de verhuizers uitvoeren? In veel gevallen is het slim om de inboedel vooraf zelf in te pakken, wat de kosten van een verhuizing drukt. Het vervoer van de inboedel kunt u aan de verhuizers overlaten.

Stap 3: de verhuizing zelf!

Tot slot is het zaak om de verhuizing zelf in goede banen te leiden. Zorg ervoor dat de inboedel al klaarstaat op het moment dat de verhuizers arriveren. Zo voorkomt u dat de verhuizing meer tijd in beslag neemt dan noodzakelijk is. Daarbij is het raadzaam om een vriend of familielid in uw nieuwe woning te laten wachten op de verhuizers.