juli 21, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Huis verkopen? Zo zorg je voor overtuigende foto’s

woningfotografie

woningfotografie

Heb je besloten dat je je huis wilt verkopen? Schakel je nu een verkoopmakelaar in of ga je zelf je woning verkopen? Wat je ook doet: je zult je woning moeten presenteren. Met foto’s. Omdat een beeld meer zegt dan 1000 woorden, heb je dus behoefte aan góede foto’s. Overtuigende beelden die potentiële kopers niet alleen het juiste beeld van je woning geven, maar die ze ook in de rij laat staan voor jouw woning.

 

Huis verkopen: de eerste indruk is cruciaal

Inmiddels is online woningen bekijken de standaard. Als je je woning wilt verkopen, wordt deze  dus op (onder andere) woningwebsite Funda gepresenteerd. Hoe? Je raadt het al: met foto’s. Stel je voor dat je een huis wilt kopen. Je scrolt dan door het aanbod woningen. Waar blijf je bij hangen? Wat zorgt er voor dat je doorklikt naar de informatie over een huis? Houd rekening met de antwoorden op deze vragen wanneer je foto’s van je woning gaat maken. De tijd die je heb om potentiële kopers te interesseren is kort, vreselijk kort. De eerste foto die ze zien moet dus een overtuigend beeld geven. Ga je zelf foto’s maken? Zorg dan voor voldoende licht, een camera die scherp fotografeert (voldoende megapixels) en liefst diverse cameralenzen – toch zeker een groothoeklens.

huis verkopen foto
Ben jij van plan je huis te verkopen?

Woningfotografie voor verkoop

Zoals je kunt lezen hangt er best veel van de foto’s af. Twijfel je of jij je woning wel goed op beeld krijgt? Je doet er goed aan een professionele fotograaf in te schakelen. Overweeg je het fotograferen van je woning uit te besteden, kies dan zeker niet voor een portretfotograaf. Woningfotografie is een vak apart. Vraag dus een fotograaf die gespecialiseerd is in of op zijn minst ervaring heeft met het fotograferen van huizen. Een van de voordelen is de groothoeklens die deze fotograaf mee zal nemen. Met zo’n lens krijg je een kamer beter op de foto. De vastgoedfotograaf heeft bovendien een goed oog om de ruimte ook op beeld tot leven te laten komen. Eerlijk is eerlijk, van de foto van bijvoorbeeld het toilet hoef je geen wonderen te verwachten. Maar de andere ruimtes van je woning zullen zeker beter overkomen.

 

Kosten van woningfotografie betalen zich terug

Natuurlijk is het inschakelen van een vastgoedfotograaf niet gratis. De kosten vallen echter reuze mee, als je bedenkt dat deze zich ook terug gaan betalen. Het is goed denkbaar dat je waarde van je woning beter kunt overbrengen, daardoor meer kopers trekt en je huis sneller verkocht wordt, voor een betere prijs.