juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Geld verdienen met je huis

huis verhuren

huis verhuren

Door (gelukkige) omstandigheden heb je tijdelijk of voor een langere periode de beschikking over een extra huis. Misschien aangekocht als investering of je huis aangehouden toen je ging verhuizen. Het huis leeg laten staan is geen optie, dat zou zonde zijn. Het liefst wil je dat het huis voor je gaat werken en dat je er bijvoorbeeld elke maand een mooie huursom aan over houdt. Hoe werkt het verhuren van je huis? Aan welke partij bijvoorbeeld en wie komt er in jouw huis wonen. Dat lees je in dit artikel.

Personeelshuisvesting

Een hele populaire optie is je huis verhuren aan expats. Bij personeelshuisvesting wordt er al snel gedacht aan een aantal arbeidsmigranten die op en in elkaar in een huis worden gepropt. Dit is echter een achterhaald beeld en eigenlijk niet meer van deze tijd. Tegenwoordig kunnen expats eenvoudig worden opgevangen in goed verzorgde woningen. Dit komt het personeel en het bedrijf waar ze voor werken zeer ten goede.

huis verhuren expats
huis verhuren aan expats

Hoe werkt het voor bedrijven?

Als bedrijf kun je volledig ingerichte woningen huren voor het personeel. Je kunt dit doen door een onderneming/partij in te schakelen die volledig verzorgde woningen verhuurt aan bedrijven als opvang voor expats. Als bedrijf betaal je dan een all inclusive tarief (all inclusief wilt zeggen dat het bedrijf waar je huurt alle taken met betrekking tot de huisvesting op zich neemt). De huur is vaak wekelijks op te zeggen. Dit maakt het erg flexibel. Daarnaast heb je als bedrijf geen omkijken naar het beheer van de woningen. Het beheer wordt namelijk door de onderneming geregeld, waar je als bedrijf de woningen van huurt. Medewerkers van zo´n verhuurbedrijf hebben dus altijd toegang tot de woning om de woning te inspecteren en te beheren om de kwaliteit van de woningen te waarborgen.

De voordelen

Huisvesting van expats in volledig ingerichte woningen die je huurt via een bedrijf brengt veel voordelen met zich mee. Zo besteed je alles uit aan het bedrijf waarbij je de woningen huurt. Dus heb je als bedrijf zelf geen werk aan het regelen van de huisvesting van het personeel. Daarnaast zorgt het er voor dat het personeel tevreden is. Ze worden immers in een goede woning opgevangen, in plaats van dat ze worden samengepropt in een kamer. Expats zijn erg belangrijk voor de economie. Ze zijn simpelweg onmisbaar. Een goede huisvesting voor expats is dus zeker op zijn plaats.