juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

De voordelen van een schuifpui

voordelen schuifpui

voordelen schuifpui

In steeds meer woningen zie je hem verschijnen: de schuifpui. Een schuifpui is een glazen wand die je kunt openschuiven waardoor je een doorgang krijgt tussen je woning en je tuin. Zeker onder tuinliefhebbers is een mooie schuifpui dus razend populair. Wil je er zelf ook één aanschaffen, maar twijfel je nog? Lees in dit artikel dan de talloze voordelen die een schuifpui te bieden heeft.

Meer licht in huis

Een schuifpui is in feite een heel groot raam, dus hij zorgt voor veel meer licht in je woonkamer. Zeker in het voorjaar of in de herfst is dit een groot voordeel. Je hoeft bijvoorbeeld minder vaak de lampen in je huis aan te zetten en ook is een lichter huis makkelijker te verwarmen, wat weer scheelt in de energiekosten.

Makkelijkere doorgang naar je tuin

Eén van de grootste voordelen van een schuifpui is de laagdrempelige doorgang van je woning naar je tuin die hij biedt. Voor tuinliefhebbers is dit ideaal.

Een grotere woning

Een ander voordeel is dat een schuifpui je woning groter doet lijken. Doordat je de achtergevel inruilt voor een grote glazen wand wordt je woonkamer optisch veel groter, ook al is dat in werkelijkheid natuurlijk niet zo.

Je woning is gemakkelijker toegankelijk

Ben je wel eens verhuisd, dan weet je dat veel brede meubels niet eenvoudig door een deur passen. Met een schuifpui heb je dit probleem niet. Je creëert namelijk een ontzettend brede doorgang van je tuin naar je huis waar veel meer doorheen past dan door je voordeur.

kunststof schuifpui
Wat zijn de voordelen van een schuifpui?

Hogere waarde van je woning

Laat je een schuifpui installeren, dan zorg je er ook meteen voor dat je woning een stuk meer waard wordt. Het extra bedrag waarvoor je je woning kunt verkopen compenseert de aanschaf van een schuifpui ruimschoots.

Goede isolatie

Ook op een andere manier is een schuifpui goed voor je portemonnee. Schuifpuien isoleren namelijk erg goed en zorgen er dus voor dat je energierekening lager zal uitvallen.

Veilig

Tegenwoordig zijn alle nieuwe schuifpuien ook zeer veilig. Ze zijn voorzien van stevig glas en vaak ook van een politiekeurmerk, waardoor inbrekers niet zomaar binnenkomen.

Nog meer voordelen met een kunststof schuifpui

Is het rijtje voordelen je nog niet lang genoeg? Kies dan zeker voor een kunststof schuifpui. Deze zijn doorgaans voordelig geprijsd en ook nog eens van hoge kwaliteit. Dit uit zich bijvoorbeeld in de enorm hoge isolatiewaarde, het weinige onderhoud dat ze vragen en de hoge mate van veiligheid. Let erop dat je een schuifpui aanschaft met een VKG keurmerk: deze garandeert je een hoge kwaliteit product, een feilloze montage en extra garantie.