mei 17, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Een marmeren salontafel, weer ongelofelijk hip!

marmeren salontafel

marmeren salontafel

De marmeren salontafel lijkt helemaal terug te zijn… eigenlijk is ze ook gewoon nooit helemaal weggeweest. De keuze voor een salontafel van marmer lijkt tegenwoordig echter niet meer uitsluitend te worden gemaakt door de wat oudere generaties. Ook jongeren trekken steeds vaker terug de kaart van marmer en ze weten goed waarom. Ben jij ook wel geïnteresseerd in het aanschaffen van een marmeren salontafel, maar wil je graag nog even concreet de voor- en nadelen op een rijtje zien staan? Dat is precies wat je kan verwachten wanneer je de informatie doorneemt hier op deze pagina. Zo kan je pas echt met zekerheid stellen dat je kiest voor de meest optimale salontafel voor in jouw woonkamer.

Wat maakt een marmeren salontafel zo interessant?

De keuze voor een marmeren salontafel is er ééntje die voor veel mensen al snel is gemaakt. Hoe komt dat precies? Zeer eenvoudig. Een salontafel vormt in eerste instantie een prominent aanwezig meubelstuk in je woonkamer of salon. Dit zorgt ervoor dat ze er goed moet uitzien. Marmer oogt bijzonder stijlvol en kwalitatief waardoor ze op dit vlak niet alleen bij jou en je gezin, maar wellicht ook bij je bezoekers hoge ogen zal weten te gooien.

Bovenstaande is echter nog maar het puntje van de ijsberg. Het belangrijkste voordeel van een marmeren salontafel gaat dan ook schuil in de uitstekende kwaliteit waarover ze beschikt. Menig aantal salontafels gaan al snel stuk of vertonen in ieder geval sporen van slijtage, maar dat geldt niet voor de marmeren salontafel, integendeel. Door ze één keer per jaar te behandelen krijgt ze overigens ook uitstekende waterbestendige eigenschappen.

marmeren salontafel kopenkopen
Waarom zou ik kiezen voor een marmeren salontafel?

Zijn er ook eventuele nadelen om rekening mee te houden?

Het feit dat een marmeren salontafel reeds zo’n behoorlijk lange tijd in de wereld meedraait maakt meteen duidelijk dat ze echt wel interessant is. Dit gezegd hebbende spreekt het voor zich dat je ook bij het kopen van een salontafel van marmer geconfronteerd kan worden met enkele kleine nadelen. Wij hebben deze uiteraard ook even voor jou op een rijtje gezet:

  1. Een marmeren eettafel is ongelofelijk zwaar en kan je dus niet zomaar verplaatsen;
  2. De aankoopprijs van een marmeren eettafel ligt vrij hoog;

Veel mensen houden ervan om hun interieur regelmatig even op een andere manier vorm te geven of in te delen. Het spreekt daarbij voor zich dat het mooi meegenomen is wanneer de meubelstukken vrij vlot te verplaatsen zijn. Dat is een probleempje met een salontafel van marmer. In vergelijking met andere salontafels zal je dan ook meteen kunnen vaststellen dat deze behoorlijk zwaar zijn. Dat komt de kwaliteit van de tafel echter wel ten goede.

Tot slot kan er ook worden vastgesteld dat het kopen van een marmeren salontafel in de praktijk altijd gepaard gaat met een niet onaanzienlijk prijskaartje. Een salontafel van marmer is inderdaad niet echt goedkoop, maar je kan er dan wel in principe je hele leven gebruik van maken. Salontafels van marmer zijn in de praktijk immers bijna niet kapot te krijgen!