juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Sleutel kwijt? Lees hier verder!

Oeps, ben je je sleutels kwijt en kan je niet meer in jouw auto? Maak je niet druk. Het is normaal en eenieder kan zijn sleutels van het huis of de auto kwijtraken. Maar het is wel belangrijk dat je een oplossing vindt, wanneer je buiten bent opgesloten. Lees hier meer tips over wat je moet doen, wanneer je jouw sleutels hebt verloren en hoe je het de volgende keer kan voorkomen.

Wat moet je doen wanneer je jouw sleutels hebt verloren?

Wanneer je hebt ontdekt dat je jouw sleutels kwijt bent, is het eerst wat je doet kalm blijven en nadenken waar je het gezet kan hebben. Kan je het na tien minuten zoeken niet vinden, ga dan op een veilige plek eerst vooral als het in de avond uren gebeurt. Ben je eenmaal op een veilige plek, bel dan de slotenmaker meteen. Blijf op een veilige plek, tot de slotenmaker is gearriveerd. De slotenmaker zal jouw deur snel open kunnen doen, zonder deze te beschadigen. Vraag meteen om een kopie sleutel voor je maken of om het slot te vervangen. Afhankelijk van de situatie zal de slotenmaker de beste adviezen aan je kunnen geven.

Hoe kan je voorkomen dat je de nieuwe sleutels niet meer verliest?

Houd je omgeving schoon en georganiseerd

Geef alles een plek. Een van de redenen waarom dingen verloren gaan, is dat het geen speciaal aangewezen plek heeft. Om te voorkomen dat je jouw sleutels kwijtraakt, wijs je een speciale plek aan waar je ze elke dag bij thuiskomst neerlegt. Het kan een schaal op het aanrecht zijn of een haak bij de deur. Door aan deze gewoonte te beginnen, weet je precies waar je de sleutels moet zoeken wanneer je het nodig hebt. Andere gezinsleden zullen ook de gewoonte krijgen om deze speciale ruimte te gebruiken. Georganiseerd zijn is een supereenvoudige maar uiterst effectieve manier om alledaagse voorwerpen bij te houden. Bewaar de sleutels in je tas in het vakje dat een rits heeft. Zo ben je zeker dat het niet kan vallen of gestolen kan worden.

sleutel vinden

Koop in een bluetooth sleutel vinder

Als ik dit eerder had, had ik nooit de slotenmaker nodig. Technologie heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt en zo ongeveer alles vereenvoudigd, inclusief het vinden van verloren voorwerpen. Op de markt zijn er voldoende gadget te verkrijgen om verloren sleutels op te sporen door het gebruik van zenders die geluid uitzenden. De gadgets kun je gemakkelijk aansluiten aan je smartphone. De sleutel moet wel gekoppeld zijn aan het apparaat om het te kunnen vinden.

Maak de sleutels groter

Als je maar een paar sleutels bij je hebt in plaats van een grote set, zijn ze moeilijker te vinden, vooral als ze in de spleten van de bank of in je bureaustoel gaan zitten. Maak het jezelf gemakkelijker door jouw sleutels te vervangen door een kleurrijke en pluizige pom-pom of een decoratieve sleutelhanger. Niet alleen zullen je sleutels beter zichtbaar zijn, ze zullen ook een vleugje pit toevoegen aan je ochtendroutine.