juli 19, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Een verhuisbedrijf inschakelen voor de verhuizing

Verhuizen

Verhuizen

Verhuizen is één van die klussen die alleen maar leuk zijn als ze achter de rug zijn. Een verhuisbedrijf in Breda inschakelen voor de verhuizing is niet enkel goed tegen stress maar ook voor een snelle afhandeling van het vele werk. Indien je zelf op voorhand een aantal zaken regelt, ga je zien dat de klus sneller geklaard is dan je kon vermoeden.

Rondje containerpark

Een mens verzamelt door de jaren heen een hoop rommel. Hoeveel je verzamelt wordt vaak pas duidelijk tijdens het verhuizen. Samen met je gezin doorlopen wat jullie niet meer meenemen naar de nieuwe woning kan een hoop werk besparen. Spulletjes die nog te goed zijn voor het containerpark, kun je wellicht online verkopen op één van de tientallen koopjessites die het internet rijk is.

Verhuisdag plannen

Wanneer je een verhuisbedrijf in Breda wilt inschakelen voor de verhuizing, doe je er goed aan die dag een tijd van tevoren te plannen. Vooral tijdens de lente- en zomermaanden hebben verhuisbedrijven het extra druk. Probeer, in de mate van het mogelijke, een aantal weken voor je verhuist, een datum te prikken zodat je er zeker van bent dat de verhuizing kan doorgaan die dag. Denk er ook over na of je het inpakken van je meubels en spullen gaat overlaten aan de verhuisfirma of dat je zelf met inpakdozen en -karton aan de slag gaat.

Verhuizing realiseren
Verhuizen naar een rijtjeshuis

 

De boedelscanner

Heb je een verhuisbedrijf in Breda gecontacteerd dan is de kans groot dat een medewerker even langskomt om de inboedel te scannen. Hij of zij zal dan bepalen welk volume de verhuiswagen minstens moet hebben. Deze mensen zijn vakkundig en kunnen precies berekenen hoeveel m³ je nodig hebt om alles in één rit mee te nemen. Ook wordt rekening gehouden met het soort woning waaruit je vertrekt, en de woning waar je intrekt. Vooral bij grote stukken en verhuizingen via een trap, is het belangrijk om op voorhand te weten of ze makkelijk naar binnen kunnen of men andere voorzorgsmaatregelen moet treffen.

Hoeveel gaat dat kosten?

Prijzen van verhuisbedrijven kunnen wel eens verschillen van bedrijf tot bedrijf. Dit heeft meestal te maken met de service die geboden wordt én of je zelf voor helpende handen zorgt of niet. Om het juiste kostenplaatje te kennen en er zeker van te zijn dat een verhuisbedrijf inschakelen voor de verhuizing binnen jullie budget past, doe je er goed aan om bij verschillende ondernemingen een offerte aan te vragen. Wanneer je zo precies mogelijk je wensen formuleert en alle specifieke wetenswaardigheden aanreikt, kunnen zij een gepaste prijs opgeven.