juli 21, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Met deze tips fleur je jouw kamers in huis op

Het hebben van mooie en kleurrijke bloemstukken in verschillende kamers van het huis, kan zowel je lichamelijke geest als je huisdecor enorm oppeppen. We zijn misschien wat bevooroordeeld, maar we kunnen ons geen snellere en vrolijkere manier bedenken om het leven op te fleuren. Voor de een kunnen bloemen in het huis bijdragen aan elegantie, bij anderen brengt het meer luxe, of gezelligheid in huis. In ieder geval doet een bloemstuk toevoegen als decoratiestuk in je huis wonderen. Bloemen zijn veelzijdig, daarom kunnen ze in verschillende omgevingen gebruikt worden; plaats ze bijvoorbeeld op oppervlakken zoals een bijzettafel of een nachtkastje, of hang ze gewoon willekeurig door je huis. Hoewel verse bloemen mooi en geurig zijn, kan het best prijzig zijn om meerdere bloemarrangementen in huis te hebben, let daar dus op. Er is in ieder geval keus genoeg om je leven -en je huis – mooi op te fleuren. Wij hebben daarom een paar tips voor het versieren van je huis met bloemen – kamer voor kamer!

Bloemen voor de woonkamer

De woonkamer (in sommige gevallen de familiekamer) is waarschijnlijk de kamer waar we het grootste deel van onze tijd doorbrengen met familie en vrienden. Daarom is het essentieel om een gezonde sfeer te creëren, zo kun je lekker ontspannen en jezelf zijn. Het is bekend dat planten stress kunnen verminderen, geluid kunnen dempen, en er zijn speciale luchtzuiverende plantendie positieve energie in de kamer kunnen brengen. Daarbij is het wel belangrijk om de juiste bloemen en planten voor de woonkamer te kiezen, het is daarom altijd een goed idee om met je bloemist te praten over je decoratieplannen.

kamer opfleuren

Bloemen voor de eetkamer

Wist je dat de omgeving in onze eetkamer de sfeer voor de maaltijden bepaald en daarnaast de eetlust en eetervaring kan beïnvloeden? Het toevoegen van een mooi bloemstuk als middelpunt van de eettafel is een goed idee, ook al eten de meesten van ons meestal niet zo vaak meer in deze kamer. Het creëren van een tafellandschap met een mooi bloemstuk in het midden(of meerdere kleinere arrangementen), kan leiden dat je gasten zich meer op hun gemak voelen. Ook is dit de plek waar je creatief kunt zijn en seizoensgebonden kleuren en vakantietrends kunt verkennen. Zo kun je (verse) bloemen en met andere natuurelementen combineren om prachtige vignetten te creëren.

Bloemen voor het toilet

Wc’s krijgen meestal niet voldoende aandacht als het gaat om het mooi inrichten van de ruimte. Ze zijn over het algemeen donker, klein en vaak vochtig, wat niet echt inspireert. Echter, als je een beetje creatief bent, kan deze -over het hoofd geziene ruimte- een aangename en ontspannende ruimte worden. Vanwege de algemene kenmerken van de meeste toiletten, moet je extra voorzichtig zijn bij het kiezen van de planten en bloemen. Kies bij voorkeur planten en bloemen, of speciale schaduwplanten of planten die een hoge luchtvochtigheid kunnen verdragen. Een tip hierbij is het toevoegen van mooie zijden bloemenarrangementen, zo geef je je toilet meer glamour en luxe.

Bloemen voor de slaapkamer

Je slaapkamer is niet alleen de kamer waar je slaapt, het is de kamer waar je kunt relaxen en waarin je met je partner intiem kunt zijn. Het is de kamer waar jij jezelf kan zijn zonder dat je een masker hoeft te dragen. Het hebben van verse bloemstukken in de slaapkamer zal daarom de stemming bepalen voor wat jij in je slaapkamer wilt laten gebeuren. Denk daarom aan de inrichting van je kamer, de kleurenschema’s, de hoeveelheid natuurlijk licht die je hebt en denk ook aan je algemene stemming als je net wakker wordt of naar bed gaat. Vanuit daar kun je noteren hoeveel oppervlakte je hebt en hoe jij je kamer wilt indelen en met wat voor stemming.