juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

De populairste tuinmeubelen

De trends op het gebied van tuinmeubelen volgen elkaar in rap tempo op. Ieder jaar komen er weer nieuwe tuinmeubelen bij, die nog weer leuker zijn dan het jaar ervoor. Welk soort tuinmeubelen dat dit jaar zijn, lees je hier.
Tuinmeubelen worden al een tijdje steeds luxer. Het materiaal wordt exclusiever en de afwerking gedetailleerder, waardoor de tegenwoordig populaire tuinmeubelen haast niet te onderscheiden zijn van meubels voor binnen in het huis. Maar omdat ze gemaakt zijn van duurzaam, weersbestendig en onderhoudsvriendelijk materiaal zijn ze wel degelijk bedoeld voor buiten. Een populaire stof voor deze luxe buitenmeubelen is sunbrella. Het voordeel van deze populaire stof is tweeledig. De stof is enerzijds waterafstotend, waardoor hij tegen een bui kan. Anderzijds is de stof enorm eenvoudig schoon te houden. Zelfs rode wijn gaat er moeiteloos uit. Een ideale stof voor buiten dus.

Lounge-/diningsets
De lounge-/diningsets waren vorig jaar al flink in opkomst en konden ook dit jaar rekenen op veel vraag. Deze slimme combinatie van een loungeset enerzijds en een eetset anderzijds is even efficiënt als functioneel. Hiermee kun je namelijk loungen en eten aan één en dezelfde set, wat je ruimte in de tuin scheelt. De zachte, stevige kussens vormen een heerlijke zitplek, terwijl de verhoogde stoelen en tafel een perfecte eethouding creëren. Deze dubbele gebruiksfunctie komt handig van pas in de kleinere tuin, waarin je efficiënt moet omgaan met de beschikbare ruimte.

Meer natuurlijke producten
We hebben tegenwoordig steeds meer aandacht voor duurzaamheid. Ook wat betreft het kopen van tuinmeubelen. De populaire tuinmeubelen van nu bevatten namelijk steeds vaker natuurlijke materialen. Zo leven de houten en gevlochten meubelen weer helemaal op. Met name meubelen van teakhout zijn populair. Dit hout is zeer duurzaam, door de olie die in het hout zit. Deze olie dient als natuurlijke beschermlaag. Let er wel op dat je teakhout koopt met het FSC-keurmerk voor echt duurzame tuinmeubelen.

Ook comfort wordt een steeds belangrijker criterium van tuinmeubelen. Daarom worden tevens de verstelbare tuinmeubelen van zachter materiaal populairder. Dit soort tuinmeubelen beschikken steeds vaker over een soepele gasveer, die verborgen zit in het frame en daardoor uit het zicht blijft.