februari 27, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Ontspannen in je eigen huis

Ontspannen in je eigen huis

Ontspannen in je eigen huis

We zijn tegenwoordig drukker dan ooit. Onze agenda’s lopen over van werk, afspraken, deadlines en andere verplichtingen, waardoor we amper nog aan ontspanning toekomen. Toch is het heel belangrijk om voldoende te ontspannen, om alle drukte en stress het hoofd te kunnen blijven bieden. Daarom besluiten velen om thuis een sauna te plaatsen.
Met een sauna hoef je voor echte wellness en ontspanning de deur niet meer uit. Je kunt thuis op ieder gewenst moment net zo genieten als in een lux sparesort. Voor iedereen die ook van plan is om een eigen sauna in huis te plaatsen, geven we hieronder wat tips.

Ontspannen in eigen huis
Met een sauna in huis, kun je helemaal tot rust komen. Heerlijk ontspannen in je eigen huis, om even aan de drukte te ontsnappen.

Ruimte

Het sauna-aanbod is tegenwoordig enorm. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, waardoor er voor iedere woning wel een geschikt model is. Zelfs voor kleine stadsappartementjes zijn er geschikte modellen, aangezien de kleinste saunacabines niet meer dan een vierkante meter ruimte innemen. Velen besluiten om de sauna in de badkamer te plaatsen. Je kunt dan tussen de saunaronden door gelijk onder een koude douche stappen. Ook zijn handdoeken en drinkwater direct voorhanden. Waar je de sauna ook wil plaatsen, het is belangrijk dat je de ruimte goed kunt luchten of ventileren, zodat alle warme lucht weg kan. Ook moet de ruimte minimaal twee meter hoog zijn, zodat een sauna van 1,90 meter erin past.

Plaatsing

Sauna’s zijn vaak eenvoudig zelf op te bouwen met behulp van een duidelijke opbouwinstructie. Zorg ervoor dat je de sauna plaatst op een vlakke, stabiele ondergrond, zodat hij stevig overeind blijft staan. Zorg er daarnaast voor dat er enkele centimeters ruimte overblijft tussen de muren en de saunawanden om vochtproblemen te voorkomen. Houd bij het plaatsen ook rekening met de draairichting van de deur.

Soorten sauna’s

Er zijn veel verschillende soorten sauna’s, waar je een keuze uit dient te maken. De bekendste varianten zijn de Finse sauna en de infraroodsauna. Houd je van een intensieve saunasessie met hoge temperaturen? Kies dan voor een Finse sauna. Houd je meer van een rustige, therapeutische saunagang? Dan kun je beter een infraroodsauna kopen. Ook een combinatie van beiden is mogelijk met de zogeheten combisauna.