mei 17, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Slaapkamer inrichten met deze tips

slaapkamer inrichten

slaapkamer inrichten

Wil je je slaapkamer een make-over geven? Veel mensen vinden het leuk om dit eens in de zoveel tijd te doen. Door dit regelmatig te doen blijf je up-to-date met de nieuwste trends. Wanneer je niet zo goed weet hoe je je slaapkamer moet inrichten, is dat echt niet erg. Om je een beetje te helpen zijn hier een aantal tips om een kamer in te richten.

Een goed bed

Een van de belangrijkste dingen in je slaapkamer is je bed. Het is daarom ook belangrijk dat je hierin investeert. Zonder goede nachtrust is het immers niet mogelijk om overdag goed te functioneren. Een Auping bed zou dan misschien een goede optie kunnen zijn als je van plan bent om een nieuw bed aan te schaffen. Voordat je een bed gaat kopen is het goed om te weten of je beter slaapt of een hard of zacht matras. Ook zijn kussens erg belangrijk en is het leuk als de kussen passen bij de kleur van het bed of de kamer. Maak dit af met een mooi dekbedovertrek en het grootste gedeelte van je slaapkamer is geregeld.

Leuke accessoires

Iets wat een kamer helemaal op kan fleuren zijn accessoires. Er zijn heel veel verschillende accessoires waar je uit kunt kiezen. Hierdoor past er ook zeker iets bij de stijl waar jij uiteindelijk voor gaat. Wanneer jij van een rustige uitstraling houdt is het misschien leuk om wat neutrale kleuren te verwerken in je kamer. Pas daar je accessoires ook op aan. Door dit te doen zal je zien dat je kamer één geheel, maar zeker niet te druk wordt.

bed kopen
Doe inspiratie op voor een nieuwe inrichting

Maak het niet te vol

Accessoires zijn erg leuk en ook een echte toevoeging, maar pas wel op dat je er niet in doorslaat. Wanneer je te veel accessoires aanschaft is de kans dat je het te druk maakt en het uiteindelijk rommelig wordt groot. Koop daarom een aantal accessoires en laat het daar bij. Een aantal leuke kussen, een leuk extra dekentje en misschien iets van een kleed is meer dan genoeg.

Kledingkast in de kamer?

De meeste mensen willen liever geen kledingkast in de slaapkamer. Dit zorgt er namelijk voor dat de kamer er al erg snel vol uit ziet. Ook kan het dan aanvoelen als een kinderkamer omdat alle meubels in 1 kamer zijn gepropt. Helaas heeft niet iedereen de luxe om een kledingkast in een andere kamer te zetten. Wanneer je de kledingkast toch in de slaapkamer moet plaatsen, is het handig om er een soort inbouwkast van te maken. Hierdoor verdwijnt de kast in de muur en lijkt het minder ruimte in beslag te nemen.