juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Tips om een kelder in te richten

wijnkelder

wijnkelder

Ben je van plan om je kelder opnieuw in te richten of ben je net verhuisd naar een huis wat een kelder bevat? Dan zijn er een paar dingen waar je op moet letten en wat een eventuele toevoeging kan worden aan je kelder. Benieuwd wat voor tips en ideeën worden benoemd? Lees dan vooral verder.

Eerst heel goed schoonmaken

Een van de beste tips die we je kunnen geven als je een kelder wilt gaan inrichten is om hem eerst grondig schoon te maken. Het zal zeker niet het leukste klusje zijn, maar het is wel erg belangrijk dat dit gebeurd. Op die manier weet je ook zeker dat er bepaalde dingen niet over het hoofd worden gezien. Mocht er bijvoorbeeld iets kapot zijn, dan is het wel fijn om hier tijdens het schoonmaken achter te komen en niet als alles er al bijna in staat. 

Kelder
Doe inspiratie op voor je kelder

Spullen aanschaffen

De kelder kun je op verschillende manieren inrichten. Hoe je dit gaat doen is afhankelijk van wat je zelf leuk vindt. De een vindt het leuk om er een wijnkelder van te maken en de ander vindt het leuk om er een soort man cave of women’s cave van te maken. Wanneer je er een mancave van wilt maken kan het leuk zijn om een pooltafel aan te schaffen. Pooltafel te koop is een goede zoekterm die je kunt gebruiken als je een pooltafel wilt aanschaffen. Tegenwoordig zijn er ook veel bedrijven die tweedehands pooltafels verkopen. Dit is goedkoper en beter voor het milieu. Tevens is een pooltafel ideaal voor een kelder. Het neemt namelijk best veel ruimte in beslag en in de kelder kan je het prima kwijt. 

Eventueel verbouwen

Wanneer je een wijnkelder of women’s of men’s cave wilt maken, is het soms nodig om het een en ander aan het interieur te verbouwen. Het is slim om na de schoonmaak een lijstje te maken met dingen die moeten gebeuren en vervangen moeten worden. Heb je hier inzicht in, dan kun je gaan beginnen met verbouwen. Vaak is het in de kelder niet zo goed geïsoleerd als de rest van het huis, het kan daarom al erg snel koud worden in de winter. Mocht je van de kelder een kamer willen maken waar je regelmatig gebruik van maakt, dan is het aan te raden om eerst de kelder goed te laten isoleren. Ook kan het voorkomen dat er niet genoeg stopcontacten in de kelder zijn. Laat je op voorhand informeren bij de woningbouw of een aannemer of het handig is.