juli 19, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

5 inspiratietips voor de tuin

tuin inspiratie

tuin inspiratie

Ben je toe aan een verandering in je tuin, dan zijn er een heleboel dingen die je kunt doen. Waar jij voor kiest is afhankelijk van je wensen en de grootte van je tuin. Wanneer jij een hele grote tuin hebt, kan het bijvoorbeeld leuk zijn om een vijver aan te leggen. 

Begin je eigen groentetuin

Iets wat erg leuk kan zijn als je iets nieuws in je tuin wilt is een moes of groentetuin. In je tuin kun je verschillende groenten en kruiden planten die uit kunnen groeien tot producten die je ook echt kan eten en gebruiken in de keuken. Zo kun je bijvoorbeeld munt, sla, tomaten en komkommer kweken. Wel is het belangrijk om er bij stil te staan dat een groentetuin erg veel tijd in beslag kan nemen. Wanneer je liever niet zoveel tijd kwijt bent aan het kweken van eigen fruit en groente kan je ervoor kiezen om maar 1 of 2 plantjes te nemen. 

Verander de kleuren in je tuin

Wanneer je ieder jaar hetzelfde kleurpatroon in je tuin hebt, kan het leuk zijn om deze een keer te vervangen voor een nieuw patroon. Koop bijvoorbeeld een ander type plantje of een andere kleur dan dat je normaal zou doen.

Een vijver

Zoals eerder benoemd kan een vijver of vijverbak een echt goede optie zijn als je iets nieuws in je tuin wilt. Let wel op een vijver kan al snel groot worden. Meet daarom goed van te voren hoe groot de vijver moet worden. Als je een kleine tuin hebt kan je gebruik maken van een vijverbak. Hierdoor wordt de vijver nooit te groot. Een vijver ziet er niet alleen mooi uit maar geeft ook een bepaalde sfeer mee in de tuin. Heb jij niet heel veel ruimte tot je beschikking, dan kan het misschien leuker zijn om wat anders te proberen.

vijverbak
Doe inspiratie op voor een nieuwe vijver

Vervang speelgoed

Wanneer jij kleine kinderen hebt kan het leuk zijn om voor hen iets van speeltoestellen in de tuin te zetten. Stel dat zij die niet meer gebruiken, dan kan het fijn zijn om deze weg te doen. Je kunt ze weggeven of misschien nog opnieuw verkopen. Op die manier heb jij meer ruimte in je tuin en kun je er iemand anders heel blij mee maken.

Verkoeling is altijd goed

Als het weer steeds beter wordt, kan het ook leuk zijn om wat verkoeling in je tuin te regelen. Een zwembad zou dan een goede optie kunnen zijn. Deze hoeven helemaal niet duur te zijn.