mei 18, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Kiezen voor een steigerhouten bed

steigerhouten bed

steigerhouten bed

Een steigerhouten bed ligt niet voor de hand. Bedden komen in veel soorten, maten en materialen. De welbekende boxspring is al een tijd populair en wordt op handen gedragen. Toch vindt niet iedereen een boxspring mooi. Wanneer je wilt gaan voor een duurzaam bed en een goede slaapoplossing? Dan is steigerhout goed materiaal. 

Duurzaam materiaal 

Steigerhout is duurzaam. Het hout wordt vaak eerst gebruikt in de bouw als loopplank. Vervolgens wordt het hout gerecycled om er meubels van te maken. Er worden dus geen onnodige bomen gekapt voor deze meubels. Een duurzaam bed van steigerhout is in een handomdraai gemaakt. 

Het hout krijgt een tweede leven en het is ook nog eens sterk hout. Hierdoor heb je jarenlang plezier van dit bed. Daarnaast kun je met extra behandelingen de levensduur van het hout zeker verlengen. Zo is een behandeling met nanocoating een oplossing om intrekkend vocht en vuil te weren. Zo gaat het bed nog langer mee. 

Een levendig bed 

Steigerhout is hout met een verhaal. Een tweede leven als bed betekent de nodige tekeningen in het hout. Doordat het buiten heeft gestaan en is gebruikt, krijgt het hout een prachtig karakter. Dit zie je direct in het bedombouw. 

levendig bed
Maak je bed levendiger met steigerhout

Veelzijdig steigerhout 

Of je nu een kinderbed zoekt of een groot bed voor jou en je partner. Steigerhout is veelzijdig en je kunt er vrijwel elk bed mee maken dat je wilt. Voordat het bed wordt gemaakt, wordt het eerst machinaal geschuurd. Zo wordt het weer netjes en heb je geen last van splinters. Vervolgens kun je er elk bed van maken dat jij wilt. 

Een hoog hoofdbord of misschien een ombouw met stalen elementen. Je kunt er alle kanten mee op. Van zowel verschillende interieurstijlen tot aan verschillende vormen. Daarnaast kun je er ook zeker extra opbergruimte bij creëren. 

Maak van jouw slaapkamer een plek van rust 

Of je nu kiest voor een groot bed, een industrieel bed met stalen elementen of een steigerhouten kinderbed, je kunt met dit hout altijd een plek van rust creëren. Hout geeft warmte en rust aan een kamer. Het is goed te combineren met verschillende stijlen en daarom ook zo veelzijdig.

De keuze voor een steigerhouten bed is zeker niet gek. Je kunt vaak kiezen voor maatwerk. Dus je kunt kiezen voor een uniek bed met het ultieme slaapcomfort erbij. Jij beslist hoe jouw perfecte bed eruit ziet en hoe jij lekker gaat slapen in jouw nieuwe bed.