juli 21, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Hoe bepaal je de breedte voor de badkamerspiegel?

badkamerspiegel

badkamerspiegel

Aan het zoeken naar een geschikte spiegel voor in de badkamer? Dan kan het erg lastig zijn om een stijlvolle spiegel te vinden dat perfect past bij de rest van de badkamerinrichting. Heb je deze eenmaal gevonden? Dan moet nog de juiste breedte bepaald worden. Maar wat is nou de meest ideale afmeting voor de badkamerspiegel? Je leest het in onderstaand artikel!

De ideale badkamerspiegel breedte

Het beste formaat spiegel voor jouw badkamer is afhankelijk van een aantal factoren. Vaak wordt ervoor gekozen om de spiegel even breed te houden als het badkamermeubel, waardoor het één mooi geheel wordt. Is je badkamermeubel 140 centimeter breed? Dan is een badkamerspiegel met een breedte van 140 centimeter een goede keuze. Dit maakt de combinatie één mooi geheel. Een iets kleinere spiegel is vaak ook een mooie optie.

Wie maakt er gebruik van de badkamer?

Een andere factor waarmee je bij het kiezen van een badkamerspiegel rekening dient te houden zijn de gebruikers. Wie maakt er gebruik van de spiegel? En met hoeveel mensen tegelijk? Volstaat een spiegel dat even breed is als het badkamermeubel? Of is er een bredere spiegel nodig. Bij veel gebruikers adviseren wij om te kiezen voor een grote spiegel. Dit maakt het mogelijk dat iedereen tegelijkertijd voor de spiegel hun haren kunnen doen of tanden poetsen.

spiegel in badkamer
Een goede spiegel in de badkamer creëert mooi licht

Wat zijn de voordelen van een grote spiegel?

We spreken over een grote badkamerspiegels als deze minimaal 100 cm breed is. Zo’n grote spiegel biedt veel voordelen, namelijk:

  • De badkamer oogt groter door de spiegel
  • Weerkaatsing van natuurlijk licht in de badkamer
  • Gevoel van ruimtelijkheid
  • Luxe uitstraling
  • Ontzettend praktisch als meerdere mensen personen tegelijkertijd gebruik maken van de spiegel

Kies een vorm dat past bij de badkamerinrichting

Wanneer je op zoek bent naar een mooie spiegel voor op de badkamer, dan heb je ruime keuze uit vele verschillende badkamerspiegels. Er zit niet alleen verschil in de grootte, maar ook de vorm. De populairste keuze is een rechthoekige spiegel. Deze zijn het meest praktisch en hebben een stijlvolle uitstraling. Hou je van een speelse inrichting? Dan zijn meerdere ronde spiegels erg leuk. Twee of drie ronde spiegels ophangen geeft een leuk effect aan je badkamer.