juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Comfortabel bed uitkiezen

bed kopen

bed kopen

Door het uitkiezen van een comfortabel bed dat rekening houdt met jouw lichaam hopen we dat je deze stap gemakkelijk over kunt slaan! Je ligt dan namelijk zo lekker dat de trein – of boot, vliegtuig dan wel spaceshuttle – direct vertrekt zodra jij contact maakt met je matras.

Bed met ledikant

Dikke kans dat jij in een dergelijk bed bent opgegroeid. Of met, in elk geval. Dit is namelijk de klassieke variant met vier verticale planken die samen een box vormen met een springveer bodem ertussen. De een heeft ook nog eens een hoofd- dan wel voetensteun, bij de ander ontbreekt deze. Qua materiaal heb je tegenwoordig naast hout ook de keuze uit kunststof. Wanneer je voor een bed met ledikant gaat, is het heel belangrijk dat je een model uitkiest in de lengte van je lichaam. Je moet namelijk je volledige gewicht erover kunnen verdelen.

Waterbed

Je kunt heel comfortabel liggen in een waterbed maar je moet wel oppassen dat deze niet te veel meebeweegt. Dat wil zeggen dat je een variant moet kopen die precies zoveel steun aan jouw lichaam geeft als jij comfortabel vindt. Iedereen heeft weer andere wensen en eisen, dat is al zo sinds dit systeem aan het begin van de negentiende eeuw (!) geïntroduceerd werd.

comfortabel bed
Koop een comfortabel bed

Boxspring

Wanneer het over bedden gaat word je tegenwoordig waarschijnlijk doodgegooid met deze term. En dan gaat het alleen nog maar over het frame, want een boxspringcombinatie omhelst ook de andere lagen, waaronder je matras(sen) waar je volledige bed uit bestaat. Onder andere Schramm is een heel populair merk wanneer het op dit slaapsysteem aankomt.

Welk bed past het beste bij jou? Let hierbij vooral op het matras. Dit is het belangrijkste aandachtspunt bij het kopen van een nieuw bed. Maak hierbij een keuze die past bij je budget, want de prijs zegt lang niet alles bij de aanschaf van een nieuw bed of matras. Er zijn ontzettend veel enorm prijzige bedden en matrassen met een hele slechte kwaliteit. Daartegenover staan ook weer heel veel varianten met een lage prijs, die wel over een hele aantrekkelijke prijs beschikken.

Let ook even op de hardheid. Want stel dat jouw lichaam behoefte heeft aan een hard matras, en jij koopt een enorm duur matras welke zacht is, zal je niet lekker slapen.