juli 19, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Complete boxspring kopen

boxspring kopen

boxspring kopen

Een complete boxspring aanschaffen doe je niet iedere dag. Hieronder een aantal adviezen om na te gaan of een boxspring bij je past.

Wat is een boxspring?

Een boxspring is een combinatie van een matras met een bedbodem. Het lijkt alsof er twee matrassen boven op elkaar zijn geplaatst. Dit zorgt voor een luxe uitstraling. De bedbodem geeft over de volledige breedte veerkracht via de gestoffeerde box die met veren gevuld is. Het topmatras zorgt voor meer souplesse, dit maakt de boxspring zo comfortabel om op te liggen. Dit maakt de boxspring tot een van de populairste slaapsystemen van nu.

Waar let ik op als ik een boxspring ga kopen?

Ga je dit populaire slaapsysteem aanschaffen? Er zijn een aantal zaken waar je aan moet denken als je een boxspring gaat kopen, zoals:
• Op wat voor bedbodem en matras slaap je nu?
• Hebt je het normaal gesproken warm of koud in bed? (hoeveel zweet je ‘s nachts?)
• In welke houding slaap je het liefst?
• Heb je bepaalde lichamelijke klachten?
• Ben je allergisch voor bepaalde stoffen of materialen?

boxspring
Waarom een boxspring kopen?

Een paar voordelen van een boxspring

Een boxspring heeft verschillende voordelen boven een ‘normale’ bedbodem matras combinatie. De instaphoogte is hoog, dit draagt bij aan comfortabel in en uit bed stappen. De boxspring combinaties zijn vaak verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen: vlakke bodems en elektrisch verstelbare bodems. Er is een ruime variatie in poten in zowel type als kleur. Bij de aanschaf van een boxspring geef je via de poten je eigen stijl en smaak aan je bed zodat deze goed past bij de rest van je slaapkamer. Er zijn veel verschillende stijlen mogelijk, van klassiek tot modern. Er is ruime keuze uit kleuren en materialen. Zo kun je kiezen voor een uitvoering in leer of stof. Op deze manier pas je je boxspring aan aan jouw persoonlijke wensen. Wil je een geheel slaapkamerinterieur creëren kies dan voor bijpassende meubels als een hoofd en of voetbord, een hocker of nachtkastjes.

Tips bij de aanschaf van een boxspring

Kijk vooraf goed rond. Surf op het internet, vraag familie en vrienden naar hun ervaringen. Dit zorgt voor een eerlijk en onafhankelijk advies.
Ga na wat voor slaper je bent, check je huidige matras, wat is je slaapritme.
Heb je een partner? Bespreek onderling wat voor jullie belangrijk is aan een goed bed en welke combinatie het beste bij jullie past.
Ga naar een winkel voor slaapadvies en probeer verschillende bedden uit. Belangrijk hierbij is dat je goed uitgerust bent. Als je moe bent ligt alles lekker.
Let goed op de prijs en vraag naar aanbiedingen. Bij het combineren van een boxspring met andere slaapkamermeubelen ben je vaak voordeliger uit. Vraag ook naar de montage en bezorgkosten.
En niet te vergeten. Bedenk hoe je slaapkamer er uit ziet. Heb je de ruimte voor een groot bed, is er nog plaats voor een kast in je kamer, wat draagt eraan bij dat jouw slaapkamer de ultieme relaxplek van je huis wordt.