april 9, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Redenen om een tuinhuis te bouwen

tuinhuis in tuin

tuinhuis in tuin

Er kunnen momenten in je leven zijn dat je behoefte hebt aan extra ruimte in of bij je huis. Als je er de ruimte voor hebt is het (laten) plaatsen van een tuinhuis een goede keuze. Je kunt er je tuingereedschap in kwijt en hoeft dus niet meer door je huis te sjouwen met de grasmaaier, de kantjesknipper en noem maar op. Verder is een tuinhuis een handige plek om fietsen in te stallen. Als je een achteruitgang hebt in je tuin is dit ideaal. Je fietsen staan veilig opgeborgen tegen inbrekers en tegen regen en wind. Bovendien staat het slordig als er steeds fietsen tegen je huis of in de tuin staan geparkeerd. Ook kinderspeelgoed vindt zijn plek in een tuinhuis. Bijvoorbeeld als de kinderen naar bed zijn en in de winter ziet de tuin er netjes uit zonder rondslingerende fietsjes of ander speelgoed. Als het tuinhuis niet vochtig is kun je er je tuinkussens in bewaren in de winter. Misschien houd je nog wel een plekje over voor het plaatsen van een extra koelkast of vriezer of je hobbyspullen. Alleen maar voordelen dus!

tuinhuis bouwen
de voordelen van een tuinhuis

EEN EXTRA PLEK OM BUITEN TE ZITTEN

Je kunt kiezen voor een tuinhuis met een overkapping: een ideale plek om een mooie sfeervolle ruimte buiten te maken om te zitten en te eten en bezoek te ontvangen. Je hoeft niet bij ieder regenbuitje alle spullen op te bergen, want door de overkapping blijft alles heerlijk droog. Met wat sfeervolle lampjes erbij een ideale plek voor gezellige avonden.

PLAATSEN VAN EEN TUINHUIS

Je kunt je tuinhuis laten plaatsen door een hovenier, maar je kunt bij een tuincentrum of bouwmarkt ook een kant en klaar bouwpakket kopen dat je zelf in elkaar kunt zetten. Laat je hierbij wel goed informeren over de juiste ondergrond en isolatie!