juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

3 tips om slaapkamer te verlichten

verlichting voor slaapkamer

verlichting voor slaapkamer

De slaapkamer is dé plek om helemaal tot rust te komen en uit te slapen in de weekenden. Het is dan wel zo leuk om deze plek zo in te richten, dat je er graag je tijd doorbrengt. Naast een goed bed en decoratie zijn ook lampen zeer belangrijk voor de sfeer van jouw slaapkamer. En daarom geven wij jou in dit blog 3 tips over hoe je licht kunt gebruiken om jouw slaapkamer meer sfeer te geven. 

Maak een lichtplan 

Een lichtplan is een zeer eenvoudige schets van je slaapkamer, alle meubels en lampen. Hierin kun je aangeven waar je lampen wilt gaan plaatsen en welke kanten ze gaan verlichten. Want alleen een enkele plafondlamp biedt veels te weinig sfeer en dat proberen we nou net te creëren. Tijdens het maken van je lichtplan, is het gemakkelijker om je lampen te onderverdelen in drie categorieën. 

Basisverlichting: Denk hierbij aan plafondlampen

Functionele verlichting: Hiermee worden bureaulampen en leeslampen op bijvoorbeeld nachtkastjes bedoelt. 

Sfeerverlichting: Dit is puur decoratieve verlichting. Niet om de kamer meer licht te brengen, maar om meer sfeer te creëren. 

verlichting slaapkamer
verlichting voor in de slaapkamer

Welke lamp voor in de slaapkamer? 

Wij raden ten alle tijden aan om te investeren in een goede basisverlichting. Op het moment dat je kiest voor een goedkope oplossing, krijg je ook zeer kil licht. Een goede tip is om te kiezen voor een lamp met een dimmer. Zo krijg je niet meteen een fel licht in je gezicht als je net wakker wordt. 

Onze keuze gaat uit naar een goede Calex led lamp. Waar eerst led lampen alleen nog fel wit licht uitstraalde, geven ze tegenwoordig een sfeervol licht en zijn ze in verschillende kleuren verkrijgbaar. Een gemakkelijke e14 led lamp (kleine fitting) is in zeer veel varianten te verkrijgen en past dus ook bij jouw slaapkamer. 

Houdt de stijl van je interieur aan

Heb jij een woonkamer in een landelijke stijl? Dan raden wij aan om ook lampen te kiezen in de landelijke stijl. We zien nog te vaak lampen zonder design of gedachte erachter. Vaak wordt hier onbewust voor gekozen aangezien ze er al hingen en dat het makkelijker en goedkoper is. Maar we willen je graag aansporen door middel van dit blog om lampen niet zomaar te accepteren en dat er meer uit te halen valt. We raden dan ook aan om meer inspiratie op te doen om zo meer ideeën te krijgen van hoe jij jouw slaapkamer sfeervoller kunt verlichten. Ga simpelweg op zoek in Google of Pinterest om zo meer ideeën op te doen.