juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Tweedehands meubels kopen doe je met deze 5 tips!

tweedehandse meubels kopen

tweedehandse meubels kopen

Anno 2020 zijn vintage en tweedehands meubels helemaal hip. Bij de plaatselijke kringloopwinkel of online via Marktplaats kun je meestal wel wat betaalbare vintage meubels vinden die helemaal passen in jouw interieur. Vaak is het wel nodig om goed te zoeken, want het is moeilijker dan het lijkt. Met deze 5 tips koop je de perfecte tweedehands meubels die helemaal passen in jouw woning!

Tip 1: Controleer op slijtage

Bij het kopen van nieuwe meubels ga je ervan uit dat er geen gebruikssporen aanwezig zijn. Toch kan je dit beter even checken. Bij het kopen van tweedehands meubels is controleren op slijtage nog belangrijker. Omdat de meubels vaak al jaren gebruikt zijn is de kans aanwezig dat er een krasje op zit of dat er een poot los zit. Natuurlijk hoeft dat geen probleem te zijn, want het is natuurlijk ook leuk om een vintage meubel zelf op te knappen.

Tip 2: Meubels zijn multifunctioneel

Veel meubels zijn functioneel. Let daarom niet al te veel op de huidige functie. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een kledingkast? Ga dan niet te specifiek op zoek, want een oude boekenkast kan met een aantal aanpassingen prima functioneren als kledingkast.

Tip 3: Laat de kleur niet bepalen

Is het meubel helemaal naar je zin, maar is de kleur niet helemaal naar je wens? Dan is dat natuurlijk geen probleem. Laat de kleur nooit bepalen bij tweedehands meubels, want het opknappen door te verven, beitsen of lakken is zo gedaan. 

tweedehands meubels kopen tips
tweedehands meubels kopen tips

Tip 4: Onderhandelen

Het leuke aan een kringloopwinkel is dat je er prima kan onderhandelen als je een meubel toch een beetje prijzig vind. Het kan echt geen kwaad om te onderhandelen over de prijs, maar overdrijf niet!

Tip 5: Bezoek meerdere kringloopwinkels

In de lokale kringloopwinkel niets kunnen vinden? Dan hoef je niet persé online verder te zoeken. Het is ook leuk om meerdere kringloopwinkels te bezoeken. Neem bijvoorbeeld deze grote kringloopwinkel in Nijmegen. Het is toch leuk om een soort dagje uit te maken van je zoektocht naar een vintage meubel.