juni 8, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Tips om lekkages te voorkomen

Lekkages voorkomen
Een van de grote problemen van een huis zijn lekken en infiltraties, die niet alleen de structuur van de woning in gevaar brengen, maar ook schimmel veroorzaken, esthetisch lelijk zijn en nog steeds ernstige luchtwegaandoeningen kunnen bevorderen. Naast al deze negatieve punten lijden we financiƫle verliezen, omdat de waterrekening meestal geleidelijk stijgt. Er zijn kleine reparaties die voor iedereen mogelijk zijn om een eenvoudig lek te maken en te verwijderen.

In dit artikel zullen we enkele tips zien om lekken te voorkomen en wat te doen wanneer er ernstigere situaties zijn die een gekwalificeerde professional nodig hebben.

1- Afval

Dit is een soort lek dat we allemaal vaak laten gaan, zelfs per ongeluk. Als we gebruik maken van de badkamer of het aanrecht en we de kraan niet recht uitzetten en laten druppelen, is het een vorm van bewusteloosheid.

En het kan vele liters water kosten en een hoge rekening aan het eind van de maand, evenals het weggooien van een kostbare en steeds meer uitgeputte bron op de planeet.

2- Lekken in het plafond

Wanneer we beginnen te merken dat er een lek optreedt op het dak, dat wil zeggen op de plaat, is het noodzakelijk om te kijken of er geen gebroken dakpannen zijn die het binnendringen van water kunnen vergemakkelijken en dat ze zich na verloop van tijd ophopen op de plaat en scheuren en lekken veroorzaken.

Een ander probleem van plafondlekkage is wanneer de watertank een soort scheur in de leiding of zelfs in de tank zelf kan vertonen. In deze gevallen kan de vervanging van alle leidingen en de doos de oplossing zijn.

Lekkages eenvoudig voorkomen

3- Lekken in de badkamer

Er ontstaan veel lekken in de badkamer, vooral in het kleppengebied, wat een groot ongemak veroorzaakt en de verspilling en kosten sterk doet toenemen. De klep kan worden gerepareerd, net als alle leidingen, maar het probleem kan terugkomen.

De tip is om te kiezen voor een toilet met een gekoppelde box die weliswaar iets meer kost dan het gewone toilet, maar zuiniger is in lozingen en lekken zijn zeldzamer, en wanneer ze gebeuren zijn ze ook eenvoudiger op te lossen.