april 9, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Zelf een schuur aan huis maken

Hulp bij een schuur aan uw huis maken

Hulp bij een schuur aan uw huis maken

Een bouwproject moet men professioneel aanpakken

Een schuur aan uw huis bouwen, niet eenvoudig, wel erg leuk.
Een schuur die aan het huis gebouwd moet worden, en dat wilt u helemaal zelf gaan doen. Het is een goed idee, maar doe het dat wel goed.

Begin dus eens met ideeën op te werpen. Dat wil zeggen, praat er over met familieleden, uw partner en vrienden of kennissen. Noteer een aantal goede ideeën en verwerk die in een tekening, een plattegrond van het toekomstige gebouw.

Het ontwerp, de tekening.

Ook al wordt het ‘maar’ een schuur, het is een belangrijke uitbreiding van uw woning. Probeer dus bij de gemeente na te gaan of er vergunningen nodig zijn, en zo ja, welke precies. Tegenwoordig spreekt men bij de meeste gemeentes over omgevingsvergunning.

Aan de hand van de uitgewerkte tekening, kunt u nu materialen gaan inkopen. Let daarbij vooral op de draagkracht van het materiaal dat gebruikt wordt om het skelet van de schuur uit op te trekken. Hier geldt eigenlijk, beter een beetje steviger.

Bij het bouwen van het skelet voor uw schuur zijn drie zaken belangrijk;

  • De installaties, elektriciteit, waterleiding, afvoer van water en dergelijke moeten onder de vloer en in de wanden verwerkt worden, net als de isolatie, houdt daar rekening mee.
  • De aansluiting op het bestaande gebouw, uw huis, moet precies kloppen. Zelfs een paar millimeter verschil kan de oorzaak zijn van lekkages bij regen.
  • Ook het dak van de schuur is belangrijk. Probeer de kwaliteit te bereiken die het dak van uw huis ook heeft.
Zelf een schuur aan huis maken
Zorg voor een goede kwaliteit van het dak om verzakking te voorkomen

De afwerking van de binnen- en buitenwanden moet in die volgorde gebeuren.

Dat is handig bij het aansluiten van elektriciteit en water bijvoorbeeld. U kunt er dan “van achter” bij, net zo goed als van voren. Als de buitenwand wordt afgetimmerd en het dak gelegd is moet de schuur helemaal klaar zijn. Op het schilderwerk na natuurlijk.

Mocht u voor een gedeelte van de klus niet helemaal zeker van uzelf zijn, u hoeft u niet te schamen, het is altijd mogelijk een architect of een aannemer in te schakelen.