juli 19, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Beveilig je huis met een alarmsysteem

beveiligingscamera

beveiligingscamera

Woningbezitters doen er alles aan om de kans op een inbraak in hun woning zo klein mogelijk te maken. Bij een inbraak kunnen gevaarlijke situaties ontstaan door het geweld wat inbrekers vandaag de dag gebruiken om woningen binnen te dringen. Daarbij proberen inbrekers bewoners er op alle manieren van te weerhouden, dat zij de hulp van anderen inschakelen. Er zijn verschillende manieren om inbrekers buiten de deur te houden! Een van deze manieren is het laten installeren van een alarmsysteem in huis. Een alarmsysteem kun je geheel naar eigen inzicht samenstellen, enigszins afhankelijk van de huidige beveiliging van uw woning. Een slotenmaker kan je hier meer over vertellen en het alarmsysteem direct voor je installeren.

Zelf een alarmsysteem samenstellen voor je huis

Een alarmsysteem aanschaffen kan via een slotenmaker bij je in de buurt of bij een bouw-/hobbywinkel. Het is sterk aan te raden om uw alarmsysteem via een slotenmaker aan te schaffen, omdat je er op deze manier van verzekerd bent dat het alarmsysteem gecertificeerd is. Dit betekent dat de kans minimaal is dat het systeem niet werkt op het moment dat een inbreker uw woning betreedt. Veel alarmsystemen in hobby- en bouwwinkels zijn niet gecertificeerd, waardoor uw veiligheid niet gewaarborgd is. Daarbij kun je kosten minder makkelijk declareren als je gebruik maakt van systemen zonder certificaat.

 

beveilingscamera
Verklein de kans op inbraak met een beveiligingscamera

Verschillende beveiligingscomponenten

De meeste alarmsystemen bestaan uit verschillende soorten beveiligingscomponenten. Denk bijvoorbeeld aan een bewegingssensor, een magneetcontact voor ramen en deuren, of een elektronische camera. Door een slotenmaker in te schakelen voor een beveiligingsanalyse van je woning, weet je precies waar de zwakke plekken zitten. Deze punten in huis kun je beter beveiligen door het alarmsysteem hierop aan te passen. Een slotenmaker kan je hierover adviseren.

Let erop dat je niet alle aandacht naar het alarmsysteem uit laat gaan, maar dat je ook denkt aan de juiste sloten op ramen en deuren.