mei 17, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Een woning met alarmsysteem

woning

woning

Om een woning te beveiligen heb je verschillende middelen tot je beschikking. De eerste beveiligingsmaatregel is natuurlijk de deuren en ramen van de woning van goede sloten voorzien. Daarnaast zijn er nog meerdere maatregelen die je kunt nemen om het voor inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken om de woning binnen te komen. Denk bijvoorbeeld aan de woning voorzien van sterke ramen, kozijnen en deuren die moeilijk open te breken zijn. Wil je echter de beveiliging van je woning echt naar een ander niveau tillen dan is een alarmsysteem de volgende stap. Voorheen was hier een investering van duizenden euro’s voor nodig. Volgens de slotenmaker Purmerend behoort dit echter tot het verleden en kan tegenwoordig iedereen met een alarmsysteem zijn of haar woning beveiligen.

Alarmsystemen sterk in prijs gedaald

De sterke prijsdaling voor alarmsystemen heeft meerdere redenen. Door de jaren heen is bijvoorbeeld de productie van elektronica wereldwijd een stuk goedkoper geworden. Meerdere merken zijn op de markt gekomen die met elkaar concurreren op prijs. Doordat sinds een aantal jaren draadloze alarmsystemen verkrijgbaar zijn die mensen zelf kunnen installeren is ook de prijs voor de installatie van het systeem komen te vervallen. Hierdoor zijn veel meer mensen een alarmsysteem gaan kopen en ook dit heeft voor een daling van de prijs gezorgd.

Woning
Een alarmsysteem voor een huis is tegenwoordig ondenkbaar.

Draadloos alarmsysteem zelf installeren

Voor de slotenmaker Purmerend is het natuurlijk helemaal niet zo gunstig dat mensen tegenwoordig makkelijk zelf hun alarmsysteem kunnen installeren. Toch ziet de vakman liever dat zoveel mogelijk mensen veilig kunnen wonen. Ook al hebben zij de slotenmaker hier niet meer perse bij nodig. Het grote voordeel van een draadloos alarmsysteem is dat er geen draden meer door de hele woning aangelegd hoeven te worden. De sensoren van een dergelijk alarmsysteem kunnen draadloos met het controlepaneel communiceren. De installatie wordt hierdoor een fluitje van een cent en een klus die meeste mensen prima zelf kunnen uitvoeren.

Camera bewaking voor je woning

Niet alleen de installaties, sensoren en controlepanelen van alarmsystemen zijn goedkoper en daardoor nu voor iedereen toegankelijk geworden. De slotenmaker Purmerend meldt ook dat camerabewaking voor iedereen betaalbaar is geworden. Dit heeft opnieuw te maken met de massaproductie van deze camera’s die ervoor zorgen dat de prijs sterk daalt. Hierdoor kan iedereen nu ook zijn of haar woning beveiligen met camera’s.