juli 21, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Hoe kies je de perfecte houten vloer?

Bij de aankoop van een houten vloer moet je keuze weloverwogen zijn. Het is namelijk niet zo dat je elk jaar een nieuwe houten vloer koopt. Houten vloeren zijn ook vaak duurder dan andere vloeren. Wel gaan ze enorm lang mee waardoor je soms uiteindelijk toch goedkoper uit bent. Desalniettemin; een houten vloer blijft vaak lang in huis en daarom moet het de perfecte vloer voor jou zijn.

Advies
Laat je goed adviseren! Het is niet de bedoeling dat je ergens niet van op de hoogte was. Een houten vloer s een belangrijke investering. Kies hem daarom zorgvuldig. Laat je helpen door experts, want bij een houten vloer komt veel kijken. Het team van Martijn de Wit Vloeren kan je goed helpen met het maken van de perfecte keuze. Neem contact op en kijk hoe ze kunnen helpen.

Ondervloer
De ondervloer is ook zeer belangrijk. Dit zorgt ervoor dat de houtenvloer stevig ligt en dat het niet kan verzakken. Een goede ondervloer zorgt er ook voor dat je houten vloer geen of minder geluid maakt wanneer er overheen wordt gelopen. Bij het plaatsen van de ondervloer kan je er ook voor kiezen om een vloerverwarming onder je houten vloer te leggen. Vraag specialisten voor de mogelijkheden.

Kwaliteit
Nog een belangrijk punt is de kwaliteit. Een hoge kwaliteit is vaak duurder. Toch kan het uiteindelijk voordeliger worden doordat de vloer daarmee langer meegaat. In wat voor kamer wordt de vloer geplaatst? In een badkamer moet het bijvoorbeeld goed tegen de luchtvochtigheid kunnen. Een vloer in de woonkamer moet een goede hardheid hebben. Hier wordt veel gelopen en waarschijnlijk ook veel met meubels verschoven.

Stijl
Dan moet je gaan nadenken over de stijl. De vloer is belangrijk voor het uiterlijk van de kamer en kan niet snel worden aangepast. Het is daarom handig om van te voren te bedenken welke stijl jij wil voor de kamer. Vervolgens kun je de juiste houten vloer hiervoor kiezen. Er zijn veel verschillende soorten keuzes; houtsoort, kleur, afwerking en het legpatroon.