mei 20, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Verlichting door de jaren heen

Verlichting

Verlichting

Dagelijks maken we gebruik van verlichting om bijvoorbeeld donkere ruimtes te verlichten. Het licht van nu is niet meer te vergelijken met het licht van vroeger, wij drukken op een knopje en er komt licht, dat was toen wel anders. Vroeger moesten mensen er veel meer moeite voor doen om gebruik te kunnen maken van licht en dit liep niet altijd even soepel. Het begon allemaal in de prehistorie, als ze in die tijd verlichting nodig hadden dan maakten ze gebruik van vuur, dit konden de meeste mensen zelf maken. Deze vorm van verlichting wordt tegenwoordig ook nog steeds gebruikt, denk bijvoorbeeld aan een kampvuur. Toch zijn olielampen en vetlampen de meest gebruikte vormen van verlichting geweest in de geschiedenis, dit begon met kleine eenvoudige lampjes en groeiden uit tot grote lampen met branders. Vanaf het jaar 1800 werd er ook gebruik gemaakt van gaslicht en kwamen er gloeilampen, na het jaar 1900 is de verlichting steeds meer ontwikkeld en hebben we nu veel andere soorten verlichten, zoals led verlichting en sfeerverlichting.

Led strips gebruiken als verlichting

Waarom zou je eigenlijk led verlichting gebruiken in plaats van gewone verlichting? Hier zijn een aantal redenen voor, zo is de levensduur van led verlichting een stuk langer en het energieverbruik is lager. Led verlichting is veilig en gebruiksvriendelijk, ook zijn er veel mogelijkheden in het gebruik van led verlichting. Zo heb je bijvoorbeeld led strips, dit is niet zomaar verlichting, deze verlichting brengt meteen een hele andere sfeer met zich mee. Led strips zijn te verkrijgen in alle kleuren van de regenboog en kunnen strak en eenvoudig geplaatst worden in een aluminium led profiel. Led strips worden veel gebruikt in discotheken, restaurants en feestzalen, maar je kunt ook led strips installeren in je huis of op het kantoor.

Aluminium LED profielen voor led strips

Om led strips mooi af te werken in bijvoorbeeld de woonkamer of de keuken, wordt er gebruik gemaakt van een led profiel. Zo heb je aluminium led profielen die ervoor zorgen dat alles goed en strak wordt weggewerkt en dat er niet nog een stukje led strip te zien is. Er zijn verschillende aluminium led profielen die hiervoor worden gebruikt, zo heb je een opbouw profiel, een verzonken profiel en een hoekprofiel. De Aluminium led profielen zijn ook nog weer te verkrijgen in verschillende kleuren, zoals zilver, zwart en wit. Zo kan het altijd goed worden aangepast aan de ruimte waarin de verlichting komt en dat de strips zo min mogelijk te zien zijn.