juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Verlichting voor in huis

Bij verlichting denken we het eerst aan een lamp, een lamp bestaat uit een lichtbron deze zit in een armatuur. Omdat er soms ruimtes zijn waar geen daglicht binnenkomt is het hier vrij donker. Dit probleem kan je oplossen door verlichting te plaatsen. Na mate de dag vordert wordt het langzaam donker, vandaar dat men ook verlichting gebruikt. Er zijn veel verschillende soorten en kleuren licht. Het licht wordt niet alleen gebruikt omdat het soms nodig is, maar ook voor de sier of sfeer wordt verlichting gebruikt. Je ziet ook dat er steeds veranderingen plaats vinden met licht, zo was vroeger de gloeilamp zeer populair en daarna de spaarlamp. Tegenwoordig zie je vaak dat er ledlampen worden gebruikt. Deze verbruiken minder stroom en hebben meer branduren. Dit komt omdat de ledlamp minder warm wordt daardoor is er weinig kans dat de lamp doorbrandt. De meeste ledlampen zijn ook nog eens waterdicht. En gemiddelde gloeilamp heeft 1000 branduren, een ledlamp heeft maar liefst 35000 branduren. Ledlampen zijn meestal iets duurder dan de normale lamp, maar dit wordt wel gelijkgetrokken omdat een normale lamp meer stroom gebruikt en minder lang mee gaat.

Systeemplafond

Systeemplafonds hebben vele voordelen, het geeft een ruimte niet alleen een mooie uitstraling. Je kunt ook oneindig veel mogelijkheden bedenken om het naar wens te maken. Andere voordelen zijn het plafond is snel geplaatst, het is isolerend en geluiddempend. Het is ook zeer aantrekkelijk om een systeemplafond te kopen omdat dit vaak niet de duurste oplossing is. De meeste systeemplafonds zijn tegenwoordig brandvertragend.  Een systeemplafond bestaat uit plafond platen, plafondprofielen en ophangers. Ook is het gemakkelijk om projectverlichting te plaatsten in een systeemplafond.  Iedereen kent de systeemplafonds waar je allerlei vochtvlekken in de systeemplaten ziet zitten. Tegenwoordig zijn er systeemplaten te koop die bestemd zijn tegen de luchtvochtigheid waardoor je deze vlekken niet meer zult zien.

Wanden

Wanden worden vaak gebruikt om een afscheiding te maken tussen twee ruimtes in een huis of een gebouw. Je kunt dit doen door te metselen of een gipsplaten te plaatsen. Het plaatsen van een gipswand is een zeer makkelijke oplossing. Je hebt twee soorten gipsplaten: de wandplaat en de badkamerplaat. De badkamerplaat is meestal groen, de wandplaat wordt meestal gebruikt voor in de slaapkamer of woonkamer. Het is gemakkelijk om een gipsplaat op maat te snijden het enige wat je hier voor nodig hebt is een stanleymes en lange ijzeren lat. Tegenwoordig worden er ook vaak metal stud wanden gebruikt, dit zijn vaste systeemwanden.