mei 19, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Wat kost een garagedeur?

garagedeur

Wanneer je een garagedeur gaat kopen, zal je merken dat de prijzen flink uiteen kunnen lopen. Daardoor kan het lastig zijn om te bepalen wat nu de beste aankoop voor jouw situatie is. Daarom leggen we in dit artikel uit welke aspecten invloed uitoefenen op de prijs.

Verschillende soorten garagedeuren

Er zijn diverse verschillende soorten garagedeuren op de markt verkrijgbaar. Zo zijn er bijvoorbeeld klassieke kanteldeuren die je voor onder de € 1000 kunt kopen. Datzelfde geldt voor roldeuren en sectionaal garagedeuren. De wat duurdere deuren zijn vaak openslaande deuren. Natuurlijk bepaald niet alleen het type deur de prijs, maar ook van welk merk het product is. Ieder merk heeft immers zijn eigen kwaliteitsstandaarden en daardoor wordt de prijs beïnvloed.

Het deurblad

Deurbladen zijn er in diverse uitvoeringen. Van deuren met een vlak oppervlak tot deuren met mooie motieven. Wil je meer weten over de verschillende mogelijkheden voor wat betreft het deurblad voor garagedeuren? Dan raden wij je aan om het artikel een deurblad voor je garagedeur kiezen te lezen.

Het materiaal waaruit de garagedeur is vervaardigd

In de meeste gevallen heb je 3 keuzes voor wat betreft het materiaal dat voor de garagedeur is gebruikt: staal, PVC en hout. Het nadeel van staal is dat de deur nauwelijks isoleert, dan betaalt zich echter terug in de lage aanschafprijs.

PVC deuren isoleren stukken beter en zijn bovendien steviger. Tot slot zijn houten deuren een prima 3e optie. Houten deuren zijn overigens in de regel erg duur, maar daarvoor krijg je wel een schitterende garagedeur terug die met name bij woningen die een landelijke uitstraling wilt creëren een echte aanwinst vormen.

Garagedeur
Let op de kosten bij het kopen van een garagedeur

De bediening van de deur

Hoewel veel mensen een elektrisch bedienbare garagedeur wensen, hangt hier wel een prijskaartje aan. Naast een afstandsbediening heb je immers ook nog een motor nodig die de deur opent en dicht. Wil je een kwalitatief goede oplossing, dan moet je al snel rekening houden met een paar honderd euro extra kosten in vergelijking met een deur die je handmatig bedient.

Tips om de kosten te verlagen

Hoewel een garagedeur jarenlang mee kan gaan en het dus een investering is waar je lang plezier van hebt, is het natuurlijk altijd fijn als je niet onnodig teveel betaalt. Daarom is het bijvoorbeeld aan te raden om te kijken of je korting kunt krijgen indien je meerdere deuren tegelijk bestelt.

Dat hoeft overigens niet te betekenen dat je alleen aan je buren kunt vragen om samen garagedeuren te kopen. Ook kun je op social media een bericht plaatsen om te vragen wie er bij jou in de regio ook een garagedeur wilt kopen. Zo kun je al snel een grote groep mensen verzamelen en een scherpere prijs bedingen.