april 9, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Vloerkleed kiezen

Vloerkleed kiezen

Zo kies je het beste vloerkleed voor jouw huis!
Een vloerkleed kan de interieur van je huis echt afmaken. Het is dan ook erg belangrijk dat je een mooi vloerkleed kiest. Je kunt rekening houden met onder andere het type vloerkleed, het materiaal, de kleur en het patroon. Hieronder een aantal tips en dingen waar je op kunt letten als je een vloerkleed gaat kopen!

De kleur van je vloerkleed

Laten we het allereerst hebben over de kleur van je vloerkleed. Veel mensen kiezen voor een vrij neutraal vloerkleed. Dit is een vrij slimme keuze, omdat je zo je interieur nog makkelijk kunt veranderen zonder dat je een nieuw kleed hoeft te kopen. Ook geeft de kleur van het kleed veel aan hoe de sfeer in je huis is. Bruin geeft wat natuurlijks, terwijl (licht)roze een romantische sfeer kan geven.

Vloerkleed kiezen
De kleur is ook erg belangrijk voor de keuzen van een vloerkleed.

Wat voor vloer heb je?

Niet iets waar veel mensen meteen aan denken, maar de vloer is ook erg belangrijk wanneer je voor een vloerkleed gaat kiezen. Stel je bijvoorbeeld eens voor dat je een klassieke houten vloer hebt. Een modern vloerkleed past hier dan perfect bij. Als je wat modern laminaat hebt kan je er juist voor kiezen om een wat ouderwetser of antiek kleed te nemen.

Met dit kleed krijg je een gezellige sfeer!

Het materiaal van je kleed is ook erg belangrijk. Een ‘plat’ kleed krijgt vaak een moderne uitstraling. Als je wil dat je (woon)kamer juist een heel gezellige sfeer krijgt kan je kiezen voor een wat wolliger kleed. Het type waar je echt lekker je voeten in kunt wroelen. Dit soort kleden geven echt warmte aan je kamer, en daarnaast is het ’s ochtends ook heel lekker warm.

Waar ligt je kleed?

Het verschilt nogal of je kleed onder de bank ligt of onder de eetkamertafel. Als je kleed onder de bank ligt kan je prima een wat wolliger kleed nemen, dit is vaak alleen maar fijn. Maar wanneer je kleed onder de eetkamertafel ligt kan je hier misschien beter niet voor kiezen. Je kunt dan heel praktisch namelijk de stoelen niet goed verschuiven.

Naar boven