juli 23, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Maak je woning zomerklaar

Openslaande deuren

Denk je aan de zomer, dan denk je aan de zon en aan lange avonden buiten in de tuin. Tijd dus om je tuin mooi zomerklaar te maken. Grasmaaien, mooie planten en bloementjes poten en het tuinstel weer van de zolder halen. Maar vergeet naast de tuin ook niet om de rest van de woning klaar voor de zomer te maken.

Geef het interieur een nieuw fris kleurtje

Bij de zomer denken we vaak aan vrolijke en frisse kleuren. Lekker licht en rustgevend. Natuurlijk is het niet praktisch om de muren ieder seizoen een nieuw kleurtje te geven, maar af en toe kan natuurlijk wel. En wat is een beter moment om dat bij een wisseling van het seizoen te doen? Heb je bijvoorbeeld een aantal jaren terug gekozen voor een mooie warme kleur op de muur, zoals rood of bruin? Kies dan nu voor een frisse kleur zoals wit of blauw. Dit roept direct de zomerse sferen op.

Varieer met leuke accessoires

Donkere kleuren mogen plaats maken voor de lichte kleuren. Verander de kussentjes, het vloerkleed en de kleuren van de kaarsen. Koop voor jezelf eens een mooi en kleurrijk bosje bloemen en kleed de vensterbank leuk aan. Heb je ook al eens gedacht aan nieuwe raamdecoratie? De zonnestralen die naar binnen vallen zijn vaak erg lekker. Maar soms verblind het je zicht of wordt het midden op de dag toch te warm. Leuke raamdecoraties, zoals rolgordijntjes of jaloezieën helpen hier uitstekend tegen. Bovendien geeft dat een mooi aanzicht.

Let ook op details, want kleine aanpassingen kunnen al voor veel verandering zorgen. Vervang de ski foto’s bijvoorbeeld door leuke strandfoto’s en kies heerlijk zomers fruit voor in de fruitmand.

Haal de zomer naar binnen

Wat we steeds vaker terug zien is dat je van de woonkamer en de tuin één grote leefomgeving moet creëren. Zo haal je de zomer in je woonkamer. Klinkt heerlijk toch? Maar hoe doe je dat? Een van de manieren waarop dat kan is door het laten plaatsen van openslaande tuindeuren. Door de grote ramen valt er meer licht naar binnen en als het lekker warm is kun je de deuren eenvoudig open zetten. Dit geeft een prachtig ruimtelijk effect en worden je woonkamer en tuin één. Klinkt goed toch?

Zo zie je maar weer dat je met een paar kleine aanpassingen je woning al een heel andere en frisse uitstraling kunt geven. Perfect voor aankomend seizoen. Laat de zomer maar komen!